Közélet

Karácsonyi ünnepi koncert a piarista templomban

Karácsonyi ünnepi koncert a piarista templomban

2013. december 12., csütörtök
Karácsonyi ünnepi koncert a piarista templomban
Plak-Mézespálinka 2013-NET

A „Mézespálinka” a december 20-i Dugonics András Piarista Gimnáziumban megrendezésre kerülő karácsonyi népzenei nagykoncert címe, amelyre idén a magyarországi énekmondók legerősebb csapatát sikerült meghívni.

Az iskola vendégül látja a Misztrál együttest, akik a magyar költeményeket olyan csodálatos módon gondolják tovább, hogy lendületes énekelt verseikkel egy új zenei műfajt körvonalaznak. A

Kátai Zoltán – Róka Szabolcs

duó történelmünk századaiból elevenít fel historikus dallamokat régi hangszereken. Kátai különleges, „szuperbasszus” (bass profondo) hangon énekel, így az előadott dallamok még titokzatosabban érzékeltetik a történetet. A Mentés Másként Trióban a gimnázium művészeti iskolájának népzenész tanárai alkotnak. Trióban és tanítványaikkal, a Népzenei Kamaraműhellyel fogalmazzák meg mindazt az örömöt, amelyet az adventi várakozás jelent: „Örömre ébredének, minden teremtmények, áldják, s imádják és magasztalják!”. Ismét a Cantionale Catholicumból (1675) került elő egy csodálatos dallam, amely karácsonyi zenei készülődésünk egyik fő dallama. A koncert zárószámaként felcsendülő „Óh, szép Jézus…” kezdetű dallamot minden résztvevő fellépő énekli, a szervezők remélik, hogy a hallgatóság is bekapcsolódik majd. A rendezvény ingyenes, minden családot szeretettel várnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.