Közélet

Idén is a Magyarok Karácsonyára várják a vendégeket Ópusztaszeren

Idén is a Magyarok Karácsonyára várják a vendégeket Ópusztaszeren

2013. december 16., hétfő
Idén is a Magyarok Karácsonyára várják a vendégeket Ópusztaszeren
magyarok_karacsonya_opusztaszer

Idén is megrendezik a világ magyarságának közös, jelképes karácsonyi ünnepségét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban december 20-án.

Kodácz Csengele

, az emlékpark marketingvezetője az MTI-nek elmondta: karácsony közeledtével köszönetet mondanak az elszakított országrészeken élőknek, hogy a mai napig őrzik, ápolják és továbbadják anyanyelvüket, identitásukat, de megszólítják a szórványmagyarságot és azokat is, akik bármilyen oknál fogva hazánk elhagyására kényszerültek. Az immár hatodik alkalommal megrendezett ünnepség díszvendége ezúttal Kárpátalja lesz, az onnan érkező művészek, civil szervezetek mutatkoznak be a nemzet karácsonyfája előtt, amelyet a Rotunda Árpád-termében állítanak föl. Ebben az évben a fa díszei is különlegesek, hiszen közülük nem egyet az elmúlt hetekben a parkba ellátogató gyermekek készítettek. Az Árpád-teremben a Mezővári gyermekkórus és a Borzsa-vári népi zenekar ad elő karácsonyi dalcsokrot és népi dallamú zsoltáros énekeket, az egybegyűlteket

Kertész Péter

igazgató és

Farkas Sándor

országgyűlési képviselő köszönti. A Rozsdamaró zenekartól karácsonyi kántálást, a salánki gyerekektől református betlehemes játékot láthatnak és hallhatnak a vendégek. Az ünnepen

Gulácsy Lajos

nyugalmazott kárpátaljai református püspök hirdet igét. Délután Karácsonykor éjféltájba… címmel rendeznek koncertet a nap vendégművészeivel. A látogatókat – akik az ünnep alkalmából a Feszty-körképet leszámítva ingyenesen tekinthetik meg az emlékparkot - kézműves foglalkozások, az Ökrös trió hangszerbemutatója és muzsikája várja, a Rozsdamaró zenekar pedig karácsonyi koncerttel és táncházzal szórakoztatja a közönséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.