Sport

Futsal: kiizzadt UTC-siker Nagykátán

Futsal: kiizzadt UTC-siker Nagykátán

2013. december 9., hétfő
Futsal: kiizzadt UTC-siker Nagykátán
utc_nagykata04_gs

Álmos kezdés után látványosan fordított az UTC Nagykátán, ám a hajrában nagyon kellett koncentrálniuk Hegyesiéknek, hogy meglegyen a győzelem.

A közvetítés támogatója a GS-VILL 94 Kft.

A sereghajtó, idén gyengélkedő Nagykáta ellen álmosan kezdett az UTC, így a vendéglátók rövidesen kétgólos előnyre tettek szert. Ám látványos feltámadás következett az első félidő derekán az újszegediek részéről, akik egyenlíteni tudtak Hegyesi Zsolt, majd Dürgő Péter találatával, azután a hajrában már 4-2-re húztak el Végh Ariel és Ondrejó Tamás révén - igaz a szünet előtt vissza tudtak zárkózni a vendéglátók. A nagy küzdelmet hozó második játékrész felénél aztán növelte előnyét a Tisza-parti alakulat Hegyesi Zsolt nagy góljával, Szentes-Bíró Tamás találata pedig úgy tűnt, eldönti a mérkőzést (3-6). A hazaiak minden erőtartalékukat mozgósították, keményebb játékra váltottak a felek, mindkét oldalon gyűltek a hibák. A hajrá kezdetén a Koncz Zsolt vétlen kezezése miatt megítélt hatméterest Vörös Péter, a hazaiak csapatkapitánya értékesítette, majd az 5 a 4 elleni játékban is eredményesnek bizonyult, ám az 5. kátai gól már későn született, így nagy csatában elért 6-5-ös diadalával az UTC elhozta a három pontot a Pest megyeiek otthonából, győzelemmel hangolva az idei utolsó bajnokira, amelyet pénteken 19 órától trendeznek az újszegedi sportcsarnokban. Az ellenfél a Berettyóújfalu bivalyerős gárdája lesz.

Férfi futsal NB I 13. forduló:

Kincsem Lovaspark-Nagykáta - UTC Futsal Team 5-6 (3-4)

Nagykáta, városi sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Farkas Balázs, Solymosi András (Puskás Gabriella).

Nagykáta:

Hauer - Vörös, Érsek, Fülöp L., Balazsin.

Csere:

Kovács N., Lovasi, Horváth R., Borsi, Főfai, Kocsi.

Edző:

Vörös István.

UTC:

Tombácz - Dürgő, Hegyesi, Tóth A., Koncz.

Csere:

Bullás, Juhász, Fülöp T., Ondrejó, Végh, Szentes-Bíró, Bilic, Béry (kapus).

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Vörös P. (3', 36' - hatméteresből, 40'), Fülöp L. (10'), Kovács N. (20'), ill. Hegyesi (13', 29'), Dürgő (14'), Végh (16'), Ondrejó (18'), Szentes-Bíró (32').

Sárga lap:

Vörös P. (29'), Balazsin (30')

További eredmények:

Swietelsky-Haladás VSE - MAFC BME Docler Akadémia 3-6 (1-2) 1. FC Veszprém - Rába ETO FC 5-7 (3-5) DEAC FC - Colorspectrum Aramis 1-1 (1-0) Rákosmenti FC - Rubeola FC Csömör 5-6 (3-1) MVFC Berettyóújfalu - Dunakeszi Kinizsi FC

január 27., 19.30

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

ffi_futsal_nbi_13f

Online közvetítésünk:

40'

48 mp vissza. Nincs fault, amikor felrúgják Hegyesit. 14 mp Tombácz rúgja el a labdát Dürgő indítása helyett. Jön a Káta. Koncz szerez labdát, meg is tartja. Megvan!

40' GÓÓÓL! 5-6!

Fülöp passzol Vörösnek, ő meg Tombácz felett belövi,

5-6

.

40'

Időt kér a Nagykáta.

39'

Fülöp Lajos nagy lövését védi Tombácz szögletre. Hullámzik a pálya, labdát szerzünk, de el is veszítjük. Ha csak egy pillanatra sikerülne labdát szerezni üres kapus játéknál...

38'

Átállnak 5 a 4 elleni játékra a hazaiak, Vörös Péter a vészkapus.

36'

Megvan az 5. hiba a Nagykátánál is. Izgalmas utolsó percek jönnek!

36' GÓÓÓL! 4-6!

Vörös Péter nem teketóriázik, bevarrja a hatost,

4-6

.

35'

Labdavesztés után megindul a Káta, Koncz kezére pattan hátul a labda szerencsétlenül a hatoson belül, ez így büntető, és még faultnak is behúzzák, ez az ötödik.

34'

4-4 a faultarány, pedig amilyen keményen oda-oda lépnek a mieinknek, már pár büntetőn is túl lehetnénk...

33'

Hegyesinek rúg utána egy hazai, nem fújják le a sporik, ez is lapot érne pedig

32' GÓÓÓL! 3-6!

Oldalberúgás után Bullás keresztbe ad, érkezik a hosszún Szentes-Bíró Tamás, be is vágja a fiatal tehetség!

3-6

!

30'

Bekeményítenek a hazaiak, kapnak a mieink pár rúgást. Balazsin megmozdulását le is fújja a spori, sárga ez is.

29'

Végh szerez középen labdát, cselsorozatát Vörös Péter belépője akasztja meg, ami sárgát ér. Három faultnál áll a Káta, a mienkre még nem fújtak hibát a sporik.

29' GÓÓÓL! 3-5!

Ismét egy rossz oldalberúgás, Tóth Attila passza után Hegyesi lő nagyot, a felsőlécről csapódik be a laszti!

3-5

!

27'

UTC-labdajáratás után labdavesztés, kontra, nagy helyzetben Főfai, de visszaérnek a mieink. Azután 3 a 2 elln rohamoz az UTC Koncz vezetésével, de végül blokkon hal el a lövés.

26'

Szentes-Bíró ballábas lövését védi Hauer. Aztán Dürgő pár másodperccel később, ezt is fogja a kapus.

24'

Mezőnyben pörög a meccs egyelőre. Egy fault a Kátánál.

22'

Vörös Péter lövése kerüli el a kaput. Aztán a hazai kapu előtt egy veszélyes szituáció: hazagurított labdát Hauer küldene előre, de lecsúszik, Balazsint találja el, akiről csaknem öngól, de a labda kigurul a kapufa tövénél...

21'

Az UTC kezdi a második félidőt.

SZÜNET!

20' GÓÓÓL! 3-4!

Cimbalomszögből Kovács Norbert szúrja rá, megpattan egy lábon, így védhetetlen,

3-4

.

19'

Futószalagon jönnek az újabb UTC-helyzeteke, de ki is maradnak sorra Hegyesi és Dürgő kísérletei.

18' GÓÓÓL! 2-4!

A kornert Végh lövi a hosszúra, elméláznak a védők, Ondrejó köszöni a zsugát, és a hosszú alsóba gurít!

2-4

!

17'

Most már nagy kedvvel játszik az UTC, most ismét Véghtől kapott labda, Ondrejó lövését blokkolják. Faultokban 3-1, ide. Bilic hatalmas löketét védi szögletre Hauer.

16' GÓÓÓL! 2-3!

Végh szerez hátul labdát, indítja Koncz Zsoltot, majd meglódul felfelé, aztán a visszakapott lasztit már a hatoson belülről lövi a kapus hasa alatt a ketrecbe!

2-3

, micsoda feltámadás?!

15'

Határozottan megélénkültek a mieink, felhozta őket a két gyors gól! Most Dürgő nagy lövését védi Hauer. Jön a kontra, Vörös Péter tarthatatlan, 7 méterről lő, Tombi véd!

14' GÓÓÓL! 2-2!

Hegyesi jobbra ad Dürgőnek, aki kicsit csínbe kapja, majd laposan ellövi a labdát a kapus hasa alatt,

2-2

!

13'

Tombácznak kell hatalmasat védenie, meg is teszi.

13' GÓÓÓL! 2-1!

Egy rossz oldalberúgás után Hegyesi nagy bombája távolról, védhetetlenül vágódik a léc alá!

2-1

!

12'

Továbbra is sokat támad az UTC, de fegyelmezetten védekezik a Káta. Hauer nagy védése Dürgő lövésénél.

10' GÓÓÓL! 2-0!

Labdavesztés után a hazai Fülöp, Lajos a labdával, nem hibázza el a lehetőséget,

2-0

...

9'

Fülöp Tibor, Bullás, Juhász, Szentes-Bíró, azaz a 3. sor a pályán. Remek iramot diktálnak a srácok, csak helyzetbe nem sikerül kerülni. Illetve most Bullás suhint, alig mellé.

7'

Továbbra is nyomás alatt a hazai kapu, járatják a szegediek a labdát, de nem jutnak lövéshez. Szöglet után kihozza Főfai.

5'

Tóth Attila helyzetben, ez is csak oldalról csapódik a hálóba. Aztán Koncz nagy labdájával Ondrejó ügyeskedik, pár bűvészmozdulat a lábakkal, majd egy lövés, ez is oldalháló...

4'

Kissé álmosan kezd az UTC. Aztán Koncz léptei már ébredést sugallnak, megiramodik, lövése az oldalhálóban köt ki.

3' GÓÓÓL! 1-0!

Vörös Péter szerez labdát a félpályán, elmegy mindenki mellett, aztán félmagasan a hosszú kapufához lő Tombácz mellett,

1-0

.

2'

Türelmes passzolgatás jellemzi mindkét csapat játékát, keresik a fogást a másikon a felek.

1'

A Nagykáta kezdi a meccset.

19.30:

Térfelet választ a két cséká, Tombácz kapus és Vörös Péter. A mieink fekete-fekete-fehér, a hazaiak bordó-bordó-fekete szerelésben lépnek pályára.

19.25:

Lassan véget ér a bemelegítés, kezdődnek a bemutatások, azután a meccs.

19.20:

Az UTC soraiban ismét ott üdvözölhetjük Koncz Zsoltot. A nagypályás ősz véget értével az UTC rendelkezésére tud állni a rutinos labdarúgó ismét, de itt van a sérülés után visszatért Tóth Attila is újfent, a kezdőben mellettük Dürgő Péter és Hegyesi Zsolt is helyet kapott.

19.15:

Köszöntjük Olvasóinkat, rövidesen kezdődik az UTC nagykátai vendégjátéka! A csapatok már javában melegítenek, szállingóznak a nézők is. Kezdés: 19.30!

A találkozó elé:

Legutóbb hazai pályán nem várt vereségbe futott bele az UTC a DEAC ellen az 1. fordulóbeli nagy, hajdúsági zakó miatti visszavágás helyett, s ezzel egyre távolodni látszanak a felsőházi rájátszásba jutás kapcsán szőtt Kertész utcai álmok. Hogy a remény megmaradjon ma este mindenképp győzni kell Nagykátán. Az őszi, szegedi mérkőzésen ezzel nem is nagyon akadt gond: jóllehet az első félidő végén még a Pest megyeiek vezettek 1-0-ra, végül

9-3-as diadala

felett az UTC ülhetett tort. "Bízom benne, hogy a teremtornákon, azaz a Kék Mókus Kupa és a Kisteleki Teremtorna mérkőzésein nem sérülnek meg játékosaim, s remélem azt is, hogy számíthatok Tóth Attilára, valamint Koncz Zsoltra a héten játszandó két mérkőzésünk során. Nagykátán mindenképp győzni szeretnénk, jó hangolás lenne a pénteki Berettyóújfalu elleni évzáró derbire itthon" - nyilatkozta előzetesen a SZEGEDma.hu-nak Brinszky Adrián vezetőedző. A Nagykáta jelenleg a sereghajtó a pontvadászatban, óva intő jel azonban lebecsülésük előtt, hogy eddigi 4 pontjukat az utóbbi két körben szerezték, a Rákosmentivel otthon ikszelve, s három pontot rabolva Csömörről. A kátaiakra egyébként három meccs vár hét nap alatt, hiszen szerdán a Dunakeszivel pótolnak, majd jövő hétfő este az Aramis otthonában vár rájuk újabb nehéz megmérettetés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.