Közélet

Fidesz: segítség a lakótelepeken élőknek

Fidesz: segítség a lakótelepeken élőknek

2013. december 4., szerda
Fidesz: segítség a lakótelepeken élőknek

A legfontosabb cél az, hogy minden magyar család hozzájusson a rezsicsökkentéshez, függetlenül attól, hogy milyen típusú ingatlanban lakik, mit bérel, melyik lakószövetkezet vagy társasház tagja – szögezte le Németh Szilárd.

Németh Szilárd

elmondta, Magyarországon kétmillió ember él lakótelepeken. Ezek a házak többnyire társasházak, lakószövetkezeti otthonok, és egyéb tulajdonú ingatlanok, mint például minisztériumok vagy önkormányzatok lakóházai, gazdasági társaságok, egyesületek, egyházak által üzemeltetett nyugdíjas-, illetve szociális otthonok. Ezekben az ingatlanokban – a különböző tulajdonosi viszonyok miatt is - nem mindig érvényesült a rezsicsökkentés. Az új szabályok orvosolják ezt a helyzetet. A legfontosabb cél az, hogy minden magyar család hozzájusson a rezsicsökkentéshez, függetlenül attól, hogy milyen típusú ingatlanban lakik, mit bérel, melyik lakószövetkezet vagy társasház tagja – szögezte le Németh Szilárd. A képviselő arról is beszélt, hogy sok megkeresés érkezett hozzájuk azzal kapcsolatban, hogy egyes esetekben nem érzékelik a rezsicsökkentést azokon a helyeken, ahol például nincs egyedi távhőmérés, nincs külön vízóra, vagy közösen használnak központi fűtést. Ezért írtuk elő a tájékoztatási kötelezettséget, nem pedig reklámfelelület-keresésről, propagandáról van szó, ami egyes sajtóorgánumokban megjelent. A tájékoztatás kizárólag a lakótelepeken élő családok érdekeit szolgálja – szögezte le Németh Szilárd. Elmondta, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság elkészíti a közös képviselők számára azokat az anyagokat, melyek segítséget nyújtanak a tájékoztatáshoz, vagyis meglesznek azok a formulák, melyek alapján a hirdetményeket ki lehet majd függeszteni, valamint a rezsipontokban is be lehet szerezni a nyomtatványokat.

Forrás:

Fidesz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.