Közélet

Fidesz: pozitív változásokat hoz 2014 a családos emberek számára

Fidesz: pozitív változásokat hoz 2014 a családos emberek számára

2013. december 27., péntek
Fidesz: pozitív változásokat hoz 2014 a családos emberek számára

A Fidesz szerint számos pozitív változást hoz 2014 a családos és a bérből, fizetésből élők számára az adóterhek csökkenésével, a rezsicsökkentéssel, valamint a nettó jövedelem emelésével.

Hoppál Péter

, a Fidesz szóvivője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a négy éve bevezetett családi adórendszer bebizonyította, hogy képes megerősíteni a családokat, ezért kiszélesítik ezt a fajta adózási módot. Január elsejével a kiskeresetű családoknak is elérhetővé teszik ezt a fajta adózást, így 110 ezer család a bruttó keresetével szinte azonos mértékű nettó jövedelmet kaphat. Rámutatott: 230 milliárd forintot hagynak ezzel az intézkedéssel a családok zsebében. A szóvivő kitért a rezsicsökkentésre is. Elmondása szerint 2014 lesz az első év, amikor 12 hónapon keresztül éreztetik hatásukat a korábbi 10-20 százalékos rezsicsökkentést eredményező döntések. Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány januárban újabb csökkentés lehetőségéről fog tárgyalni. A jövedelem emelkedéséről szólva Hoppál Péter kiemelte a gyed extra bevezetését, valamint a közszférában dolgozó több mint 150 ezer pedagógus bérének emelését szeptembertől. Megjegyezte ugyanakkor, hogy miután bérük a minimálbérhez van kötve, ezért januárban is emelkedik majd a keresetük. Jelezte, hogy a gyermekvédelmi dolgozók márciusban kapják meg januárig visszamenőlegesen a béremelést, és a kormány szándéka, hogy az egészségügyi dolgozóknál is folytassák a béremelést. A minimálbérből élőkre kitérve Hoppál Péter jelezte, egy gyermek után 76 ezer, kettő után pedig 86 ezer forintot kapnak majd kézhez, és a mintegy 300 ezer közfoglalkoztatott keresete is emelkedik: egy gyermek után 60 600 forintra, kettő után pedig 70 600 forintra emelkedik a fizetésük. Hoppál Péter hangsúlyozta: mindezek egy jelentős gazdaságpolitikai fordulat következményei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.