Közélet

Évet zárt és díjakat osztott ki a megye + FOTÓK

Évet zárt és díjakat osztott ki a megye + FOTÓK

2013. december 16., hétfő
Évet zárt és díjakat osztott ki a megye + FOTÓK
megyei_kozgyules11_gs

Hagyományos módon az évzáró megyei közgyűlést díjátadó követte, ahol többek között átadták a Csongrád Megyéért Emlékérmet, elismerték a legjobb sportolókat, gasztronómiai díjat adtak át és megválasztották a legjobb élelmiszeripari terméket is.

Csongrád megyei területfejlesztési koncepciója kapcsán közmeghallgatást tartottak az év utolsó megyei közgyűlési ülésén, továbbá döntöttek a képviselők arról, hogy a területfejlesztési feladatokhoz kapcsolódó nonprofit gazdasági társaságot alapítanak. Ehhez a napirendhez kapcsolódóan

javasolta

Toroczkai László

(Jobbik), hogy a megyébe érkező fejlesztési források elosztása igazodjon az egyes települések lakosságszámához, továbbá egy nyitott egyesület létrehozását is szorgalmazta, ami kifejezetten a fiatal, kezdő munkavállalókat és vállalkozásokat támogatná, elindulásukat segítené. A közgyűlésen ezen kívül beszámolók hangzottak el, például a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség tevékenységéről.

Magyar Anna

pozitívnak értékelte az idei esztendőt, mint elmondta, a közgyűlési tagok a területfejlesztési feladatokat komolyan vették, s jól tudtak együttműködni a szakemberekkel és vállalkozókkal a témában. „Úgy gondolom, sikerült jól megalapozni a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési ciklus fejlesztéseit. Célunk, hogy a megye harmonikusan, kiegyensúlyozottan fejlődjön, vagyis véletlenül se forduljon elő, hogy a nagyobb települések elszívják a fejlődés lehetőségét a kisebbektől” – jelentette ki. A megyei elnök hozzátette, szem előtt kell tartani az ELI beruházást is, ami az egész megyének a fejlődésére kihat, illetve a határon átnyúló kapcsolatok ápolása és további bővítése is céljuk. „Csongrád megye nem Magyarország és Európa perifériáján van, hanem egy olyan térség központjában, ami a délre és keletre nyitás lehetőséget nyújtja nekünk. Erre is szeretnénk építeni” – fogalmazott Magyar Anna.

Az évzáró közgyűlést követően átadták a Csongrád Megyéért Emlékérmeket, melyet Farkas Gábor, a mórahalmi gyógyfürdő vezetője, Somogyi György, a Fűszerpaprika Kutató-Fejlesztő Kht. tudományos osztályvezetője, Tóth Béla képzőművész, Varga Ferenc orvos, Fodor Rajmund, olimpiai- és világbajnok vízilabdázó, valamint Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó vehetett át. Csongrád Megye Sportjáért Emlékéremmel idén Papp Petra sakkozót, Fábián Vince úszót, továbbá Kátó Sándor ökölvívót tüntették ki. A Csongrád Megye Gasztronómiájáért Díjat Vámos Zoltán mestercukrász kapta meg (vele készült anyagunkat az alábbi cikkünkben találja), Csongrád Megye Élelmiszeripari Termékének a Hungerit Zizu kedvencét választották, míg a Csongrád Megye Bora Díjat az Ungerbauer Családi Borpince Cserszegi Fűszeres bora kapta 2013-ban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.