Közélet

Év végi döntéshozatali dömpingjébe kezd a parlament

Év végi döntéshozatali dömpingjébe kezd a parlament

2013. december 8., vasárnap
Év végi döntéshozatali dömpingjébe kezd a parlament
parlament01_gs

Az Országgyűlés akár tizenhét jogszabályt is elfogadhat következő három napos ülésén. A képviselők a következő két hétben, a parlament idei utolsó ülésein több mint harmincöt indítványt hozhatnak.

A Ház ülése hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyeket az interpellációk, azonnali kérdések és kérdek követnek. A képviselők a határozathozatalok alatt akár tizenhét törvényjavaslatot is elfogadhatnak, míg további tizennyolc indítványon módosításokat hajthatnak végre a következő heti zárószavazás előtt. Az Országgyűlés egyebek mellett végleges formába öntheti a kabinet pénzintézeti javaslatcsomagját, továbbá kulturális, agrár- és területgazdasági kérdésekben is döntés várható. Az előzetes napirend ismét tartalmazza a legutóbbi államfői vétóra történő reagálást. Az Országgyűlés az elmúlt három héten Kövér László házelnök javaslata ellenére nem vette napirendjére a zsebszerződések elleni fellépés érdekében októberben elfogadott törvénymódosítás Áder János javaslatai alapján történő átírását. Kedden az új házszabály általános vitáját kezdik meg a kormánypárti törvényjavaslat ismertetésével és a frakciók vezérszónoki felszólalásaival. A képviselők szerdán időkeret nélkül mondhatják el véleményüket a következő parlament munkáját szabályozó előterjesztésről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.