Bulvár

Előzetes letartóztatásban a 2-es villamoson verekedő férfi

Előzetes letartóztatásban a 2-es villamoson verekedő férfi

2013. december 11., szerda
Előzetes letartóztatásban a 2-es villamoson verekedő férfi
img_1684_0

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit a szegedi 2-es jelzésű villamoson különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján H. Cs. gyanúsított előzetes letartóztatása az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb egy hónapig, azaz 2014. január 11-ig tart - adta hírül Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya.

A Szegedi Járási Ügyészség azért kezdeményezte

H. Cs.

gyanúsított előzetes letartóztatását, mert megalapozott gyanú áll fenn arra, hogy december 6-án 20 óra 10 perc körül a szegedi Kossuth Lajos sugárúton közlekedő 2-es jelzésű villamoson szóváltásba keveredett

B. D.

sértettel. A gyanúsított kezében egy égő cigaretta volt, és a gyanúsított a villamoson is folytatta a dohányzást. A sértett megkérte a gyanúsítottat, hogy hagyja abba a dohányzást, és mivel ez nem vezetett eredményre, így elvette a gyanúsított cigarettáját, és azt a földre dobva eltaposta. H. Cs. gyanúsított ennek hatására a sértettet térddel jobb combon megrúgta, majd a földre esett sértett fölé hajolt, rátérdelt, és ököllel körülbelül 15-20 alkalommal nagy erejű ütést mért a sértett fejére. Ekkor a sértett segítségére sietett egy a villamoson utazó nő, akit a gyanúsított ellökött, és aki ezt követően újra a gyanúsítotthoz lépett, hogy elrángassa őt a sértettől. Ezt követően az említett hölgyhöz csatlakozott a gyanúsított barátja, aki szintén megpróbálta eltávolítani a gyanúsítottat, azonban H. Cs. még legalább három alkalommal a földön fekvő sértett feje felé rúgott, mely rúgások elérték a sértett fejét. H. Cs. gyanúsított és társa a következő megállónál leszálltak, majd mindketten több alkalommal belerúgtak a villamosszerelvény oldalába. A bántalmazás következtében a sértett ténylegesen 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a gyanúsított cselekménye alkalmas volt ennél súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülések okozására. A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, korábban több alkalommal is, részben hasonló jellegű köznyugalom elleni, illetve erőszakos jellegű bűncselekmények miatt állt bíróság előtt, melyből egy esetben garázdaság bűntette és kifosztás bűntette miatt egy év végrehajtásában kettő év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Ezen büntetésével kapcsolatos próbaidő idén november 20-án telt le, nem sokkal jelen cselekmény elkövetését megelőzően. Minderre tekintettel a bíróság úgy ítélte meg, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be elsődlegesen szabadlábra helyezés érdekében, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett, így a végzés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.