Közélet

December közepéig visszaadják a forgalomnak a Kossuth Lajos sugárutat + FOTÓK

December közepéig visszaadják a forgalomnak a Kossuth Lajos sugárutat + FOTÓK

2013. december 4., szerda
December közepéig visszaadják a forgalomnak a Kossuth Lajos sugárutat + FOTÓK
utfelujitas_bohacs06_gs

A terveknek megfelelően halad a Kossuth Lajos sugárút útfelújítása – jelentette ki Bohács Zsolt. Csongrád megye útügyi biztosa az érintett szakasz bejárásakor arról tájékoztatott, amennyiben az időjárás is engedi, jövő héten visszaadhatják az elkészült szakaszt a forgalomnak.

„Ráfért már a felújítás a rendkívül nagy forgalmat elbonyolító Kossuth Lajos sugárútra, a 2-es villamosvonal kiépítése után most a négysávos út is megújul. Tekintettel az időjárásra, a sugárút felújítását tavasszal fogják befejezni a szakemberek, a most elkészülő külső sávot azonban visszaadják a gépjárműforgalomnak” – tudatta

Bohács Zsolt

fideszes országgyűlési képviselő. Csongrád megye útügyi biztosa portálunknak elmondta, 500 millió forintot tudtak biztosítani a munkálatokra, melyek tavasszal fejeződnek be. Hozzátette, a pénzügyi források rendelkezésre álltak, de az ezek lehívásával kapcsolatos eljárások elhúzódtak, ezért kezdte a kivitelező novemberben a munkát. Makó térségében is zajlottak felújítások, és mivel a kivitelező a kalkulált összegnél alacsonyabb áron vállalta a munkát, a tervezetteken felül is megújulhat egy útszakasz. „Azt fogom javasolni, hogy a szintén nagy forgalmat elbonyolító Szeged-Makó-Nagylak közötti első rendű útnak az eredetileg tervezetten felül további szakasza újuljon meg” – közölte az útügyi biztos.

utfelujitas_bohacs05_gs

„A főpályán december 4-én befejezik a kopóréteget, majd a lehajtók készülnek el, és átadjuk a munkaterületet a megrendelőnek, ő dönt arról, hogy mikor indulhat meg ismét négy sávon a forgalom” – mondta el

Kóródi László

, a STRABAG Általános Építő Kft. főépítésvezetője. Hozzátette, folyamatos minőség-ellenőrzést végez a kivitelező és a megrendelő egyaránt, eddig minden megfelelő volt. A szakember szerencsésnek nevezte, hogy a kivitelezés helyszínéltől mindössze két kilométerre van az aszfaltkeverő, így az nem hűl ki. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Kossuth Lajos sugárút több mint 1 kilométeres szakaszán külső kivitelezők bevonásával végzi november 5-e óta a felújítási munkálatokat a jelzőlámpás körforgalom és a nagykörút között. Ennek során a burkolatot 14 centiméter vastagságban felmarták, majd a közmű szerelvények szintbeemelése után megépítik a 8 centiméter vastag kötő- és a 6 centiméter vastag kopó aszfalt burkolatot. Ezeken felül az útszegélyeket is megújítják. Kóródi László elmondta, jövő év április közepéig befejeződik a beruházás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.