Közélet

Borúsan, esősen indul a jövő év

Borúsan, esősen indul a jövő év

2013. december 29., vasárnap
Borúsan, esősen indul a jövő év

A jövő hét elején erősen felhős, többfelé ködös időre lehet számítani. Szilveszterkor nem várható csapadék, és a leghidegebb órákban is mínusz 1 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet. Az új év első napjaiban folytatódik a borús idő, többfelé várható eső, zápor - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Eszerint hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, főként az ország középső területein gyenge esőre is számítani lehet, többfelé megélénkül majd a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet többnyire plusz 4 és plusz 8 fok között várható.

Kedden, az év utolsó napján többnyire erősen felhős, párás, néhol tartósabban ködös idő várható, helyenként szitálás is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 2-7 fokig melegszik a levegő. Január elsején, szerdán is többnyire erősen felhős, párás idő lesz, néhol szitálás előfordulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de északnyugaton megélénkülhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 3, a maximum plusz 2 és plusz 7 fok között alakul. Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, szórványosan kisebb eső is lehet. A Dunántúlon élénk, helyenként erős lesz a szél, keleten többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és plusz 9 fok között alakul. Pénteken eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen valószínű eső, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Hajnalban, reggel párás, néhol ködös időre lehet számítani. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között, napközben 5-10 fok között alakul a hőmérséklet. Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, csak helyenként szakadozik fel a felhőzet. Néhol szitálás, gyenge eső is kialakulhat, időnként a szél is megélénkülhet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb plusz 3 és plusz 8 fok között alakul. Vasárnap is gyakran erősen felhős lesz az ég, és nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Többfelé megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között alakul. Napközben 5-10 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.