Közélet

A szegedi gyerekeket is meglátogatta a finn Mikulás + FOTÓK

A szegedi gyerekeket is meglátogatta a finn Mikulás + FOTÓK

2013. december 4., szerda
A szegedi gyerekeket is meglátogatta a finn Mikulás + FOTÓK
agora_telapo01_gs

Nem az a fontos, ami az ajándékcsomagunkban van, hanem az, ami a lelkünkben - mondta Joulupukki, a finn Mikulás, aki szerda délután a szegedi gyermekekhez is ellátogatott a Szent-Györgyi Albert Agórába. Az ovisok és iskolások fotózkodhattak vele, manói segítségével pedig megírhatták, mit kérnek tőle karácsonyra.

Több száz gyermek zendített rá a Hull a pelyhesre szerda délután, hogy ezzel csalja a színpadra a Mikulást - méghozzá az eredetit, aki egyenesen Lappföldről érkezett Szegedre, a Szent-Györgyi Albert Agórába!

Joulupukki

a múlt hét szombaton jött Magyarországra, majd több nagyvárost is bejárva városunkba is elhozta karácsony szellemét - és természetesen ajándékokat is. "Nagy örömmel érkeztem hozzátok a messzi Lappföldről, és külön boldogság volt számomra, hogy először idefelé jövet láthattam olyan zúzmarás, csodaszép téli tájat, melyet otthon is jól ismerek" - mondta az Agórában felsorakozó siserahadnak Joulupukki. A tél közeledtével a Mikulás szerint karácsony ünnepe is egyre közelebb kerül, melyet az otthon melegében, szeretteinkkel kell eltölteni. "Karácsonykor nem az a fontos, ami az ajándékcsomagunkban van, hanem az, ami a lelkünkben. Kívánom, hogy örömöt, békességet hozzon nektek is az ünnep" - hangsúlyozta.

Az apróságok csoportokra osztva fényképezkedhettek a Mikulással, akitől édességet is kaptak, de nem volt szűkmarkú az ölelésekkel sem. Az óriási érdeklődésre való tekintettel kétszer annyi ideig maradt az itteni gyerekekkel az eredetileg tervezettnél Joulupukki, akik nem csak vele, de segítőivel is találkozhattak. Mikulásország kapui megnyíltak az Agórában, ahol manók segítségével ajándékokat lehetett készíteni, és egy levélben is megírhatták a kicsik, hogy milyen ajándékot szeretnének a karácsonyfa alá. Az ügyesebbek kézműveskedhettek és sütit is készíthettek Mikulásné asszony konyhájában. A lappföldi Mikulás már több mint tíz éve, 2002 óta indul decemberben körútjára, hogy ajándékot és boldogságot hozzon a gyermekeknek. Holnap Maroslelére látogat el, majd a fővárosba megy tovább december 6-án, ahol egy jótékonysági akción segíti a nélkülöző családok karácsonyát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.