Közélet

A L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása ünnepei

A L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása ünnepei

2013. december 23., hétfő
A L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása ünnepei

Az idei évben is – immáron hagyományosan – járta a L.É.T. Mikulása, a tarjáni és felsővárosi lakótelepi házak otthonait, és ajándékot vitt mindenhova, ahol arra jelzés érkezett.

A L.É.T. lakossági mozgalmát a lakótelepeken élő emberekért

Kothencz János

hívta életre azzal a céllal, hogy napjaink elszemélytelenedő világában az emberek egymásra találhassanak, és közösséget építhessenek. Ezért négy nyugdíjasklubban szociális védőháló programmal számtalan tradicionális ünnepi és közösségi rendezvénnyel működik a L.É.T. mozgalom. Évek óta minden Mikulás alkalmával a mozgalom több önkéntese Mikulásnak öltözik, és ajándékokat visz a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek, de olyan helyekre is eljut a Mikulás, ahol nem a szociális szükséglet, hanem a kíváncsiság, vagy pusztán az élmény az oka annak, amiért bekopogtat a jóságos Mikulás. Előre jelezheti a lakosság azt az igényét, hogy hova és mikorra szeretné kérni egy-egy család gyermeke számára a Mikulást, és a leadott igények alapján a L.É.T. munkatársai elindulnak. Ilyenkor nemcsak az ajándékozás élménye jut el az érintettekhez, de komoly figyelmet fordítanak arra is a L.É.T. önkéntesei, hogy

Szent Miklós

püspök életéről és értékteremtő hagyományairól meséljen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.