Közélet

81 lövés 30 ezerért – rakéták kilövésre készen + VIDEÓ

81 lövés 30 ezerért – rakéták kilövésre készen + VIDEÓ

2013. december 30., hétfő
81 lövés 30 ezerért – rakéták kilövésre készen + VIDEÓ
tuzijatek09_gs

December 28-án települtek kis a tűzijátékokat árusító kereskedők, a kisebb rakéták darabja 200-350 forint, a 81 lövéses telepé 30-34 ezer forint.

A sláger idén is a rakéta, különböző méretben, valószínű ezeknek a „lövegeknek” az ára az elérhető a szélesebb tömegeknek, bár idén már több helyen jelentősen emelkedetett ezeknek az eszközöknek is az ára. A kisebb rakéta darabárban is kapható 200-250 forintért, csomagban 12 darabos 1700-2400 forint között, a nagyobb töltetűt a Napfényparkban 350 forintért árulták, csomagban 2200-ért. A római qgyertyákat is lehet darabban és csomagban vásárolni, ez a fajta tűzijáték is még az átlagemberek pénztárcájához van szabva. Népszerűek még a rakétatelepek, amelyek 2400 forinttól kezdődnek, és lövésszámtól, űrmérettől függően változik az áruk. A legdrágább egy 81 lövéses Póker nevű telep volt, amelyért három darab tízezrest kell elővennünk a pénztárcánkból. Az legolcsóbb kategóriában a földi látványelemek mint amilyen a vulkán, a sikoly, a pillangó vagy éppen a sárkánytojás.

A 81 lövéses telep működés közben:

http://www.youtube.com/watch?v=omH2tUaBt2I Egy motoron érkező házaspár a szilveszteri buliba készülnek, az italok beszerzése után most a rakétákat mustrálják, Újszegeden egy kertes házban lőnek majd fel saját „készítésű” tűzijátékot. „Ezt a Saturnus rakétacsomagot választottuk 8000 forintért, 12 darabos, 50-80 centis rakétákkal, ez még megfizethető árban van szerintem és magasra száll fel, látványos is, nem először veszem ilyet” – mondta el portálunknak

Mező Zsolt

. A szilveszteri durrogásra az összes szupermarket parkolójában vásárolhatunk robbanó, villanó, durranó eszközöket, a Petőfi Sándor sugárúti játékboltban és a Széchenyi téren is.

Az 1. és a 2. kategóriás termékeket egész évben lehet lőni

tuzijatek10_gs

A

rendőrség közleménye szerint

a 14. életévüket betöltött személyek az 1., míg a 16. életévüket betöltött személyek a 2. pirotechnikai osztályba tartozó termékeket egész évben engedély nélkül megvásárolhatják és tárolhatják. A termékek felhasználása azonban csak nagykorú személy felügyelete mellett történhet. A 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékeket a nagykorú személyek december 28-31. között engedély nélkül megvásárolhatják, és január 5-ig birtokolhatják, tárolhatják. A termékek használati és kezelési útmutató szerint történő felhasználása azonban csak december 31-én 18 órától január 1-én 06 óráig terjedő időszakban engedélyezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.