Sport

Vízilabda: Tisza-parti rangadó vasárnap Újszegeden

Vízilabda: Tisza-parti rangadó vasárnap Újszegeden

2013. november 1., péntek
Vízilabda: Tisza-parti rangadó vasárnap Újszegeden
a_hid_beton_szolnok_mj-02802

Első nagy rangadóját vívja az A-Híd Szeged VE a férfi vízilabda OB I-ben a hétvégén: az ellenfél a Szolnoki Dózsa lesz vasárnap!

Vérbeli rangadó lesz vasárnap az újszegedi sportuszodában 13 órától - a szokatlan időpont magyarázata a televíziós közvetítés -, amikor a tabella 2. helyén álló, még veretlen A-Híd Szeged a bajnokesélyesként is emlegetett, jelenlegi 4. Szolnoki Dózsát fogadja.

Vincze Balázs

alakulata

egész héten gőzerővel készül

a vasárnapi derbire, a csapatban mindenki bevethető, várhatóan tehát legerősebb összeállításában fogadja majd a másik Tisza-menti gárdát. A szolnoki vízilabda köztudottan nagy múltra tekint vissza, első, 1954-es bajnoki címe után a Dózsa 10 esztendeig a hazai pólós élet abszolút meghatározó alakulata volt, 1964-gyel bezárólag összesen hat bajnoki titulust begyűjtve. Az 1980-as évekig többször elértek dobogós helyezést, majd a '90-es évektől két évtizedre letűntek a színről. Az elmúlt szezonban viszont már ismét bajnoki döntőt vívott a gárda - a szegedi drukkerek nagy bánatára, hiszen az elődöntőben épp Molnár Tamásékat búcsúztatták két diadalukkal. Az elmúlt években a szolnokiak ismét a bajnoki és a kupaküzdelmek egyik kulcsszereplőjévé nőtték ki magukat, s több komoly csatát is vívott a két Tisza-parti gárda Szegeden és Szolnokon. Idén is jól fut a

Hosnyányszky Norbertet, Vörös Viktort, Decker Attilát

vagy éppen

Zivko Gocicot

soraiban tudó egység szekere, hiszen a Bajnokok Ligájában másodikként végeztek a nagyváradi selejtező csoportjukban, majd a 2x6-os főtáblára jutásért a Primorje Rijeka ellen vívandó párharc első meccsén Szolnokon 10-10-es döntetlent játszottak. A bajnokságban csak attól az Egertől kaptak ki eddig, amelytől a bajnoki fináléban is, illetve amelyet a Szeged kiütött a kupából. Ez a mieink számára mindenképp jó előjel lehet, ugyanakkor nem szabad alábecsülni a nagy múltú riválist, jóllehet a vasárnap 13 órakor kezdődő találkozó esélyese a hazai alakulat.

A bajnoki rangadót a SZEGEDma.hu vasárnap élőben közvetíti!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.