Írjon nekünk

Közélet

Világjárás Fábián Tamás képeivel + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

fabian_tamas_fotokiallitas16_gs„Fábián Tamás egész élete a szakmája volt, ez volt számára a hobbi és a hivatás is egyben” – fogalmazott Szilassi Péter egyetemi docens a Fábián Tamással a világban című fotókiállítás megnyitóján.

„2012 januárja óta már csak a fényképek vannak” – olvasható az egyetemen nyílt fotókiállítás egyik tablóján. Az SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke, a Fábián Tamás Ért-Ék Alapítvány és a Magyar Földtani Védegylet által rendezett tárlat egyik célja, hogy ápolja az Etiópiában elhunyt oktató emlékét, és megmutassa a világnak azoknak a szépséges tájait, ahol Fábián Tamás megfordult. Több mint háromszáz alkalommal utazott külföldre, s ötven országban járt, melyekből egy válogatást láthatnak az érdeklődők a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéken december elsejéig.

„Fábián Tamás egy olyan ember volt, akihez bármikor lehetett fordulni, mindig segített és azon volt, hogy támogassa kollégáit. A szakma volt az élete, a hobbija és a hivatása” – fogalmazott Szilassi Péter egyetemi docens a megnyitón. Hangsúlyozta, kollégája, Fábián Tamás az általa gyűjtött értékeket és tudást mindig átadta, földrajztanárok nemzedékét nevelte fel. „A tanszék bejáratánál van egy kis tábla, amin a jelenléti ív van. Tamás neve ott szerepel rajta, és az van odaírva, hogy ’távol van’. Távol van tőlünk fizikailag, de lélekben itt van velünk. Még mindig várjunk, hogy fel fog tűnni a folyóson, és régi mosolyával ismét találkozhatunk” – tette hozzá Szilassi Péter.

Petrovics Kálmán arra hívta fel a figyelmet, hogy Fábián Tamás élete teli volt vidámsággal és örömmel, a megismerés szépségével, továbbá azt jellemezte őt, hogy mindig adott valamit a környezetének. A Fábián Tamás Ért-Ék Alapítvány egyik alapítója elmondta, ezt az üzenetet is szeretnék közvetíteni a rá való emlékezéssel.

Mint ismeretes, 2012 január 17-én Etiópiában, az eritreai határnál, az Erta Ale vulkán közelében életét vesztette két szegedi kutató, Fábián Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék tanszéki munkatársa és Szabad Gábor, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika adjunktusa. A tragédiával végződő, három hetes tanulmányút során a kutatók többek között bejárták az ország világörökségi helyszíneit, megismerték a kultúrák találkozásából fakadó, egyedülálló építészeti stílusokat, kolostorokat és sziklatemplomokat látogattak meg.

Kommentek

Hírzóna

Hollik: A kormány tiszteli és megbecsüli az időseket

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A közfoglalkoztatottak 54 ezer forintos egyszeri pluszjuttatást kapnak.

Tovább olvasom

Hírzóna

Százötvenezredik ügyfelét fogadta a csongrádi kormányablak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az integrált ügyfélszolgálat 2015 márciusában kezdte meg a működését a járásszékhelyen.

Tovább olvasom

Egészség

Új egészségügyi eszközökkel gyarapodik Maroslele

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A vidékfejlesztési programnak köszönhetően 8,6 millió forintos támogatást nyert a község.

Tovább olvasom

Aktuál