Közélet

Változik a közlekedési rend a Szent István tér környékén

Változik a közlekedési rend a Szent István tér környékén

2013. november 29., péntek
Változik a közlekedési rend a Szent István tér környékén
sohordo_forum2

A lakossági igényekhez igazodva az év végéig forgalmirend-változás lép életbe a Szent István térről nyíló utcákban. Haág Zalán javaslatára döntött a városüzemeltetési bizottság a módosításokról, melyeket például a Sóhordó utca lakói szorgalmaztak.

„A tér felújítása óta az egyébként csendes belvárosi utcába vezették el gyakorlatilag teljes Makkosháza és Rókus egy részének a forgalmát. Innentől kezdve se éjjelünk, se nappalunk nem volt” – ecsetelte Bertalanné Balogi Margit a jelenlegi helyzetet az utcai lakossági fórumon. Portálunk kérdésére elmondta, három biciklisgázolást is látott erkélyéről az elmúlt két évben, hiszen a Szent István térről a Sóhordó utcába bekanyarodók rendre a megengedettnél gyorsabban száguldanak keresztül a szűk utcácskán. A probléma nem új keletű,

Bertalanné Balogi Mária

elmondta, még az előző ciklusban a szintén a környéken élő

Varga László

hívta fel a figyelmet a forgalomnövekedésre és a balesetveszélyre 2006-ban, de beadványára jóformán visszajelzés sem érkezett az önkormányzattól. Két éve Bertalanné felvette a kapcsolatot a körzet jelenlegi önkormányzati képviselőjével, s

Haág Zalán

járt el az ügyben a városüzemeltetési bizottságnál.

sohordo_forum1

„A belvárosi körzet előző, szocialista képviselője nem foglalkozott az emberek kérésével, én 2011-ben szereztem tudomást az itt élők problémáiról, akkor fordultak hozzám. Kétéves engedélyeztetési és tervezési eljárások következtek, ez utóbbi költségét képviselői alapomból én fizettem. Ezt követően döntött úgy a városüzemeltetési bizottság arról, hogy egyirányú lesz a Sóhordó utca a Pusztaszeri utca felől a tér irányába. Megjegyzem, a bizottság MSZP-s tagja nem támogatta a lakók kérését” – tájékoztatott a Fidesz-KDNP-s politikus. Hozzátette, az intézkedéstől azt várják, hogy jelentősen csökkenjen a forgalomterheltsége az utcának, így a balesetveszélyes szituációk is leredukálódnak. Ezzel párhuzamosan a tér másik oldalán, a biztosító felőli részen kétirányúvá válik a forgalom, így a Csongrádi sugárút felől érkezők arra haladhatnak tovább. Az önkormányzati képviselő közölte, a forgalmirend-változtatás december végéig életbe lép. A fórumon többen azt javasolták, hogy a Juhász Gyula utcától legyen egyirányú a Sóhordó, mellyel kapcsolatban Haág kifejtette, a későbbiekben is vizsgálni fogják a járműforgalmat, és amennyiben szükséges, további módosításokra tesz javaslatot, igazodva a környéken élők kéréseihez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.