Közélet

Újra tekerhetünk a Belvárosi hídon + FOTÓK

Újra tekerhetünk a Belvárosi hídon + FOTÓK

2013. november 26., kedd
Újra tekerhetünk a Belvárosi hídon + FOTÓK
gif2

Legalábbis a nagyobbik részén, egy kihelyezett kerékpárút táblának köszönhetően. A felújítás alatt lévő, nagyjából ötven méteres szakaszon továbbra is tolni kell a bringát.

Az északi hídfő

felújítási munkálatai miatt

hetek óta nem szabad átbiciklizni a Belvárosi hídon. A bringásoknak a nagyjából ötven méteres szakaszt érintő munkálatok miatt 700 méter hosszan tolniuk kell a kerékpárt, bár tapasztalataink alapján ezt igen szabadosan kezelik az arra tekerők.

Honlapján

már korábban is kifejezte nemtetszését a Magyar Kerékpárosklub, hangsúlyozva: rendelet írja elő, hogy kötelező kijelölni ideiglenes terelőútvonalat az építkezések idejére járműveknek és gyalogosoknak egyaránt, ráadásul a munkálatoknak a lehető legkisebb mértékben szabad csak korlátozniuk a közlekedést. A

Szegedbicaj blog

tegnap esti bejegyzése szerint némi előremozdulás történt az ügyben, egy kihelyezett kerékpárút táblának köszönhetően a híd nagy része ismét megnyílt a drótszamarak előtt. Ez alól kivételt képez a felbontás alatt lévő szakasz, amely mellett csak tolni szabad a bringát - másik lehetőség, hogy a Torontál téri parkolótól áthaladunk a híd alatt, majd kétkerekűnket a vállunkra kapva megmásszuk az íves lépcsőket. A kerékpárosklub közmeghallgatásra invitálja az elégedetlen bicajosokat december 4-én 16 órára a Városházára, ahol a polgármesternek és a képviselőknek is elmondhatják véleményüket, ötleteiket a belvárosi közlekedéssel kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.