Közélet

Újabb fázisához ért a szegedi Kossuth Lajos sugárút felújítása

Újabb fázisához ért a szegedi Kossuth Lajos sugárút felújítása

2013. november 25., hétfő
Újabb fázisához ért a szegedi Kossuth Lajos sugárút felújítása

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szegedi Kossuth Lajos sugárút több mint 1 kilométeres szakaszán külső kivitelezők bevonásával útfelújítási munkákat végez. A november 5-én indult beruházás november 26-án újabb fázisához ér, ugyanis az eddig elkészült sávokra terelik át a forgalmat a szakemberek.

Az 5-ös számú főút szegedi, Kossuth Lajos sugárúti szakaszán 2013. november 5-től kezdődtek külső vállalkozók bevonásával felújítási munkák a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. A kivitelezés során a sugárút felújításban érintett egy kilométeres szakaszának teljes felülete megújul a jelzőlámpás körforgalom és a Nagykörút között. A burkolatot 14 centiméter vastagságban felmarják a szakemberek, majd a közmű szerelvények szintbeemelése után megépítik a 8 centiméter vastag kötő és a 6 centiméter vastag kopó aszfalt burkolatot. Ezen kívül elvégzik a meglévő kiemelt és süllyesztett szegélyek cseréjét is. A kivitelezők már elkészítették a szelvényezés szerinti jobb oldalon, a jelzőlámpás körforgalom és a Nagykörút között a kötő és kopó aszfalt réteget a közösségi közlekedési sáv melletti belső sávban. A munkák ütemezésének megfelelően a terelés megváltozik, a Budapest-Röszke irányú forgalmat a már elkészült belső sávba tereli át a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2013. november 26-tól. A munkák a szegély bontási és építési munkákkal folytatódnak az időjárási viszonyoknak megfelelően. A keresztező utcák a kivitelezési munkák időtartama alatt lezárásra kerülnek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is arra kéri a közlekedőket, hogy aki teheti, a kivitelezés időtartama alatt kerülje el az útfelújításban érintett szakaszokat, ezen kívül a lakosság megértését és türelmét is kéri a munkák idejére - olvasható a Magyar Közút közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.