Közélet

Több mint 1700 önkormányzat kap tűzifa-támogatást

Több mint 1700 önkormányzat kap tűzifa-támogatást

2013. november 4., hétfő
Több mint 1700 önkormányzat kap tűzifa-támogatást

Összesen 1760 önkormányzat kap mintegy kétmilliárd forint értékben tűzifa-támogatást Pintér Sándor belügyminiszter rendelete szerint, amelyet hétfőn tettek közzé a kormányzati portálon.

Az önkormányzatok a támogatásból vásárolt tűzifát a szociálisan rászorulóknak természetbeni juttatásként adhatják a téli fűtési időszakban. Az önkormányzatok

Tállai András

államtitkár korábbi tájékoztatása szerint október 15-ig igényelhették a tűzifa-vásárlási támogatást. Az erre szánt forrás duplája a tavalyinak. Azt helyi rendeletben kell meghatározni, kik részesülhetnek támogatásban. Ellenszolgáltatás nem kérhető a tűzifáért cserébe. Csak állami erdészeti társaságoktól vásárolhatnak tűzifát az önkormányzatok, a közbeszerzési szabályok betartásával. Az állami támogatáshoz az önkormányzatoknak önrészt is biztosítaniuk kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.