Közélet

Tisztújító taggyűlés a Szegedi Ítélőtáblán

Tisztújító taggyűlés a Szegedi Ítélőtáblán

2013. november 8., péntek
Tisztújító taggyűlés a Szegedi Ítélőtáblán
szegediitelotabla_tisztujitas

Tisztújító taggyűlés keretében értékelték a Magyar Bírói Egyesület (MABIE) Szegedi Ítélőtáblai szervezetének munkáját november 8-án a táblabíróság épületében.

A tanácskozáson részt vett

Makai Lajos

, a MABIE elnöke, a Pécsi Ítélőtábla elnöke is, aki az egyesület elmúlt öt évéről szólva elmondta: a MABIE fontos tényezővé vált a magyar igazságszolgáltatás rendszerén belül, a kormánnyal kötött megállapodás alapján részt vett az igazságügyi reform előkészítésében és lebonyolításában, ugyanakkor traumaként élte meg a MABIE éppen úgy, mint az egész bírói kar a bírói kényszernyugdíjazásokat. A közeljövő legfontosabb feladataként a bírói életpálya modell kidolgozását és megvalósítást jelölte meg. A tanácskozáson Harangozó Attilát, a Szegedi Ítélőtábla elnökét választották meg a MABIE helyi szervezetének élére, míg az országos tisztújító gyűlésen, november végén, Budapesten Mezőlaki Erik tanácselnök bíró képviseli majd küldöttként a Szegedi Ítélőtáblát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.