Bulvár

Szerette a tűzoltókat nézni ezért gyújtogatott

Szerette a tűzoltókat nézni ezért gyújtogatott

2013. november 12., kedd
Szerette a tűzoltókat nézni ezért gyújtogatott
tuz01_gs

Azért gyújtotta fel a szalmabálákat és a silózott kukoricát, mert szereti nézni, ahogy ég és szereti nézni a tűzoltókat is.

Összesen 5 millió forintnyi kárt okozott az a fokozottan gyengeelméjű makói, aki szalmabálát, marhatrágyát, silózott kukoricát gyújtott fel, hogy a tűzben és a tűzoltók munkájában gyönyörködjön. Most vádat emeltek ellene. A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt a Szegedi Járásbíróság előtt azzal a makói férfival szemben, aki két alkalommal is szándékosan okozott tüzet Makó belterületén. Az ügyészség közleménye szerint a gyengeelméjűsége okán közepes fokban korlátozott vádlott 2010 októberében, valamint 2012 szeptemberében gyújtott szándékosan tüzet Makó belterületén azért, mert szereti nézni a tüzet, ahogyan az ég, illetőleg szereti nézni a tűzoltók munkáját is. A vádlott előbb egy lovarda területén gyújtott meg 500 db kisméretű szalmabálát, illetőleg 100 db kisméretű lucernát, amellyel együtt a tároló helység is nagy részben leégett, ezzel mintegy 2 200 000 forint kár okozott. Ezt követően 2012 szeptemberében Makó belterületén 500 db nagyméretű szalmabálát, 780 mázsa silózott kukoricát, valamint 500 mázsa szarvasmarha trágyát gyújtott meg, majd értesítette a vádlott a tűzoltókat, amikor a kukorica is égett, illetőleg úgy érezte, hogy a tűz túl közel van a házakhoz. Ennek ellenére a száraz aljnövényzet miatt a tűz közvetett módon veszélyt jelentett a környező épületekre, valamint a hatékony tűzoltás elmaradása esetén a tűz környezetében tartózkodó személyek közvetett életveszélynek lettek volna kitéve. Ezen utóbbi cselekményével a vádlott mintegy 2 800 000 forint kárt okozott. A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottal szemben közveszély okozás bűntette, rongálás bűntette, továbbá rongálás vétsége miatt emelt vádat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.