Közélet

Szegedre is ellátogat a világhírű Lord of the Dance + VIDEÓ

Szegedre is ellátogat a világhírű Lord of the Dance + VIDEÓ

2013. november 18., hétfő
Szegedre is ellátogat a világhírű Lord of the Dance + VIDEÓ
lord_of_the_dance

Ismét miniturnét tesz Magyarországon jövő tavaszi európai koncertsorozata keretében a Lord of the Dance. A világhírű ír származású amerikai táncos, Michael Flatley által alapított produkció 2014 márciusában öt hazai városban is fellép.

Bár a produkcióban az 55 éves

Michael Flatley

maga már nem szerepel, a rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész által koreografált előadás 1996-os bemutatása óta példátlan sikernek örvend, eddig mintegy 120 millió néző látta világszerte - közölték a szervezők az MTI-vel. A Lord of the Dance 2014. március 4-én Sopronban, 5-én Szombathelyen, 7-én Debrecenben, 8-án a Papp László Budapest Sportarénában, 9-én pedig Szegeden lép fel. A világhírű táncshow legutóbb három évvel ezelőtt turnézott Magyarországon, korábban 2000-ben, 2001-ben, 2003-ban és 2005-ben is fellépett nálunk. Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött, a nemzetközi áttörést az 1994-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott szám jelentette, amely a két évvel későbbi Lord of the Dance produkcióban teljesedett ki. Négyszáz alkalommal a címszerepet is maga Flatley táncolta, és több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness rekordok könyvébe, többek között mint a legjobban fizetett táncos, illetve a legmagasabb összegre (40 millió dollárra) biztosított lábak és a világ leggyorsabb lábainak "tulajdonosa". http://www.youtube.com/watch?v=By4NUxd6z3s A produkció az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A történet kibontakozása során a Kis Lélek segít a Tánc urának megvédeni az embereket Don Dorcha, a Sötét úr ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a ritmikus kelta táncból. A 600 jelmezt felvonultató előadásban részt vevő 50 táncos többsége fiatal, a tehetségeket Flatley maga válogatja és tanítja, képzi. Az előadásban két magyar táncost is láthatunk, akik már évek óta tagjai a társulatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.