Sport

Súlyemelés: Nagy Péter 4. az Elnök Kupán

Súlyemelés: Nagy Péter 4. az Elnök Kupán

2013. november 25., hétfő
Súlyemelés: Nagy Péter 4. az Elnök Kupán
nagy_peter_01_gs

Nagy Péter összetettben negyedik lett a plusz 105 kilogrammos kategóriában az Elnök Kupáért kiírt moszkvai pénzdíjas súlyemelő Grand Prix-versenyen.

A moszkvai Mityiscsi Arénában rendezett meghívásos viadal befejező napján, szombat este a Szegedi Lelkesedés SK 27 éves súlyemelője, aki az októberi, lengyelországi világbajnokságon 411 kilóval hatodikként végzett összetettben, szakításban magabiztosan kezdett. A 182 kilós kezdőgyakorlat után nagyot ugorva a 188 kilogramm is sikerült neki, az egyéni csúcsával azonos 192-vel azonban már nem bírt, így is a harmadik lett a fogásnemi sorendben a maga 156 kilós testsúlyával a nyolctagú társaság legnehezebbjeként. A fogásnemi éremért viszont nem jár pénz, csak az összetettben szerzett dobogós pozíció "fizet", a szegedi óriás pedig végül lemaradt a kétezer dollárral jutalmazott bronzérmes helyről. Lökésben ugyanis a moszkvai GP-t jogi egyetemi államvizsgái közé beiktató

Nagy

ötödikként ért célba, mivel a 217 és a szintén eredményes 224-es gyakorlatát követően a 228 kilogramm kifogott rajta. Ez azt is jelentette egyben, hogy összetettben 412 kilogrammal negyedikként zárt. "Nem sok hiányzott az egyéni csúcshoz lökésben sem, kár, hogy az utolsó fogásaim nem sikerültek. A 412 kiló ezzel együtt az idei legjobb összetett eredményem, úgyhogy nem lehetek elégedetlen" - értékelt az MTI tudósítójának Nagy Péter. A kategóriaelsőséget az egyiptomi Ehsszan Mohamed szerezte meg 422 kg-mal. A Grand Prix-verseny másik magyar meghívottja,

Gyurkovics Ferenc

a 105 kilósok hétfős mezőnyében mindkét fogásnemben - szakításban 171, lökésben 202 kilóval - hatodik, összetettben pedig 373 kg-mal hetedik lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.