Közélet

Nyílt napot tartanak a jövő héten a kormányhivatalok

Nyílt napot tartanak a jövő héten a kormányhivatalok

2013. november 19., kedd
Nyílt napot tartanak a jövő héten a kormányhivatalok

Hivatalok napja elnevezéssel országszerte nyílt napot tartanak a megyei és fővárosi kormányhivatalok november 28-án - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kedden az MTI-t.

A hivatalok jövő csütörtökön rendhagyó osztályfőnöki órával, fogyasztóvédelmi bemutatóval, ingyenes gépjármű-állapotfelméréssel, soron kívüli vizsgáztatással és sok más színes programmal várják az érdeklődőket 10 és 17 óra között. A kormányhivatalok ügyfélszolgálatai reggel 8-tól este 8 óráig, hosszabb nyitva tartással fogadják az ügyfeleket. A KIM közleménye szerint a nyílt napon a kormányhivatalok a kormánymegbízottak vezetésével kívánják bizonyítani, hogy a hivatali élet sokrétű és sokszínű. Ebben számos ismert sportoló és művész is segítséget nyújt: Győrben például az Audi ETO KC tagjai vesznek részt az eseményeken, míg Csongrád megyében a Szeged Beton vízilabdacsapat tagjai - köztük több világbajnok - válnak ügyintézőkké egy napra az okmányirodában. A programok egy része a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak szól, akik betekinthetnek a közigazgatás mindennapjaiba, részt vehetnek földmérésen, megismerkedhetnek például a szociális és gyámhivatal, a közlekedési felügyelet és az erdészeti igazgatóság munkájával is. A középiskolások ezeken kívül a munkaügyi kirendeltségeken pályaválasztási tanácsadók segítségével tájékozódhatnak lehetőségeikről. A nyílt napon a szakigazgatási szervek laboratóriumai is kinyitják kapuikat: több megyeszékhelyen, köztük Győrben, Kecskeméten, Veszprémben is látogathatók lesznek az élelmiszerbiztonsági, növény- és talajvédelmi, népegészségügyi laborok. A kormányablakok indulásuktól fogva reggel 8-tól este 8-ig tartanak nyitva, de november 28-án a többi kormányhivatali ügyfélszolgálat, így például az okmányirodák és a földhivatalok is meghosszabbított nyitva tartással állnak az állampolgárok rendelkezésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.