Sport

Női labdarúgás: győzelemmel avatta szép öltözőjét a Csengele + FOTÓK

Női labdarúgás: győzelemmel avatta szép öltözőjét a Csengele + FOTÓK

2013. november 3., vasárnap
Női labdarúgás: győzelemmel avatta szép öltözőjét a Csengele + FOTÓK
szentmihály_csengele_mj 016

A Becsei Ibolya vezette hazaiak sokkal tudatosabban, szervezettebben futballoztak, mint vendégeik, ám a szentmihályi lányokban is volt tartás, izgalmassá tették a végjátékot.

Csengele, 100 néző
2013.11.03., 09.30
Csengelei Zsákbamacskák
St. Mihály FC
A meccs véget ért.
játékvezető: Dósa Rácz Kitti
4
-
2

A megyei női keresztpályás bajnokság A csoport 6. fordulójában:

Csengelei Zsákbamacskák - St. Mihály FC 4-2 (2-0).

Csengele, 100 néző, vezette: Dósa Rácz Kitti.

Csengele:

Királyné - Kuklis, Turi, Farkasné, Annus, Becsei, Csáki, Bozó, Csíkosné, Sági V., Fődi, Sági I., Béleczki, Csúri I. Vezetőedző: Kun-Szabó Tibor.

St. Mihály FC:

Gere - Csúri A., Juhász, Kovács M., Marancsik A., Szabó, Dékány, Motyovszki, Marancsik G., Kovács Cs., Varga. Vezetőedző: Jani Levente.

Gólszerzők:

Kuklis A. (8'), Marancsik A. (öngól 20'), Becsei I. (41', 46'), illetve Szabó K. (65'), Dékány D. (68') Kun-Szabó Tibor:

"Két jól felkészített csapat színvonalas összecsapásán a hazaiak magabiztos győzelmet arattak az igazán sportszerű vendégekkel szemben."

Jani Levente:

"Rossz kezdet után egész jó második félidőt produkáltunk. Dicséret illeti a lányokat, hogy talpra tudtak állni akkor is, mikor az elején nagyon nem ment."

Online közvetítésünk:

72'
Véget is ért az összecsapás. A Csengelei Zsákbamacskák kiváló teljesítménnyel megérdemelt győzelmet aratott, de a St. Mihály FC-t is dicséret illeti küzdeni tudásáért. Sikerével a Csengele két győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel 7 ponttal zárja az őszi szezont. Kun-Szabó Tibor lányai pillanatnyilag a negyedik helyen tanyáznak, de majd csak november 17-én derül ki, hol telelhetnek. A 6 pontos szentmihályiak éppen ekkor fogadják majd a sereghajtó Maros-menti UFC-t, s mindenképpen diadallal vonulnának pihenőre.
71'
Becsei Ibolya hatalmas erővel a felső lécre bombázta a büntetőt. Már a ráadásban járunk, valószínűleg nem lesz ideje újabb ellencsapásra a szegedi gárdának.
70'
Rendkívül izgalmas lett a hajrá. Kinyíltak a szegediek, jöhetett a kontra, majd kezezés miatt büntetőhöz is jutottak a csengeleiek.
68'
GÓÓÓL 4-2! Fellelkesültek a szegediek, akik sorban vezetik a veszélyes akciókat. Meg is szerezték az újabb találatot. Szabó Kitti és Dékány Dóra kombinált nagyszerűen, majd utóbbi lőtt a hálóba.
65'
GÓÓÓL 4-1! Szabó Kitti végzett el 20 méterről szabadrúgást, mindenki a kapu elé húzódott, elképesztő tömörülés alakult ki a csengelei büntetőterületen belül. Szabó azonban nem beadást választott, hanem okosan - hulló falévélként - ívelte a labdát a hosszúba, ezzel megvan a szépítés.
szentmihly_csengele_mj 047
64'
Becsei Ibolya 20-25 méteren át vezette a bogyót, mielőtt Juhász Erikával találkozott, aki az utolsó pillanatban tisztázott előle. A vendégek erőlködnek, ívelgetik előre a labdákat, ám csengelei részről Kuklis Anita fantasztikusan szűr, mint egy gumifalról, úgy pattannak róla vissza a próbálkozások.
60'
A kimagasló teljesítményt nyújtó csengelei kapitányt, Becseit azért ápolni kellett, de vissza tudott térni. Időközben egy-egy szép lövést is lejegyezhettünk. A vendégek részéről Motyovszki Mónika vállalkozott, sistergős labdáját a bal fölsőből kapta ki Király Istvánné. A csengelei csapatból egy kontra végén Csáki Szandra tudott lőni, Gere Zsuzsanna kolléganőjéhez hasonlóan szögletre mentett.
55'
A két 19-es ütközött össze, Becsei Ibolya és Juhász Erika. A lányok sportszerűen megálltak, szerencsére elsőre úgy tűnik, nincs nagyobb gond, játékvezetői labdával folytatódhatott a derbi.
54'
Turi Henrietta alázatos védőmunkája óvja a hazai kaput a góltól. Továbbra is csak szögletre telik a vendégektől. A Marancsik testvérek szép összjátéka után egy ilyen alkalommal Gabriella gurított a bal kapufa mellé. Odaát továbbra is Becsei kavargat elöl, nyugodtan, taktikusan őrzi előnyét a Csengele.
szentmihly_csengele_mj 017
51'
A negyedik gólt követően fölénybe került a vendégcsapat. A csengeleiek visszahúzódtak, jobbára csak Becsei Ibolya foglalkozik a támadások szervezésével. A mezőnymunkát Marancsik Adrienn unta meg, aki finom mozdulattal ugratta ki Dékány Dórát, ő lőni is tudott, Királyné azonban zárta a rövid sarkot. Több szögletet is rúghattak ezt követően a látogatók, eredmény nélkül.
46'
GÓÓÓL 4-0! Szegedi rohamok után újabb csengelei találat. A piros-mezesek ismét labdát veszítettek, és ráfizettek. Becsei Ibolya volt szemfüles, lövése pedig egy védőn irányt változtatva jutott a hálóba.
45'
Három nagyszerű szegedi támadást figyelhettünk, de nincs meg a szépítés. Előbb Szabó Kitti durrantott alig a bal kapufa mellé, majd Dékány Dóra centerezése nem sokkal csusszant el Csúri Alexandra feje fölött, végezetül Kovács Mónika trafálta telibe a kapufát.
41'
GÓÓÓL 3-0! Az ellenfél térfelén szereztek labdát a csengeleiek, Becsei Ibolya és Bozó Anett játszottak össze, majd előbbi lőtt a hálóba, csapata harmadik gólját jegyezve. Sokkal szervezettebb, tudatosabb, frissebb a Csengele, teljesen megérdemelten növelte tovább előnyét. A szentmihályiak erejéből továbbra is csak vérszegény kísérletekre futja a mai napon.
38'
Az első támadásokat a vendégek vezették, szögletig jutottak el. Marancsik Adrienn végezte el ballal, lövésre készítették le a szentmihályiak, Annus Krisztina azonban ügyesen blokkolt, majd felszabadult a hazai kapu.
36'
A csengelei lányok hozták játékba a labdát a második felvonás elején.
SZÜNET!
35'
Ismét Szabó Kitti került helyzetbe, 3 méterről a kapusba lőtt, majd a kipattanót mellé vágta. Óriási szépítési lehetőség maradt kihasználatlanul. Megérdemelten vezet a hazai csapat az első félidő végén, mert jobban játszik, mint ellenfele.
32'
A csengelei Csáki Szandrát találta százszázalékos helyzetben egy felszabadítás, ám ő a biztos helyett a szépséges megoldást választotta. Ahlyett, hogy levette volna a lasztit, 5 méterről látványosan belsőzött, de célt tévesztett. A túloldalon Szabó Kitti próbálkozott, ám Királyné kapus eszén ez alkalommal sem tudott túljárni.
28'
Kun-Szabó Tibor mester felemelte hangját, mivel lányai nem figyeltek Szabó Kitti jobb lábára. Király Istvánné Edit azonban a helyén volt, javította társai hibáját, lábbal védte a szegediek üdvöskéjének próbálkozását.
szentmihly_csengele_mj 009
25'
A büntetőterület vonalánál követtek el szabálytalanságot a vendégek, szabadrúgás következhetett. Becsei Ibolya állt a labda mögé, ágyúzása a sorfalban álló Dékány Dórát találta el, róla vágódott le.
24'
Továbbra is uralja a mérkőzést a remek formában futballozó Csengele. Csáki Szandra bombáját figyelhettük e pillanatban, alig-alig kerülte el a jobb sarkot.
20'
GÓÓÓL 2-0! Megduplázta előnyét a házigazda. Bozó Anett szögletét Marancsik Adrienn látványos mozdulattal fejelte a kapuba, sajnálatos módon a sajátjába...
19'
Ismét a sárga-feketék harcoltak ki mezőnyfölényt.
16'
Bozó Anett nagyszerűen futott el, meg is célozta a szentmihályi kaput, Gere Zsuzsannának minden tudására szüksége volt, hogy kornerre mentsen.
szentmihly_csengele_mj 007
13'
Szabó Kitti gyönyörűen cselezte végig magát a védőkön, nem lőtt, majd kisodródott, aztán szerelni tudták. Nem múlt azonban el a veszély, Dékány Dóra a Kígyó térről rápörkölte, Király Istvánné, a Zsákbamacskák portása bravúrral védett.
12'
Kiegyenlítette a játékot a vendégcsapat, körbeadogatta a csengelei falat, de lövőhelyzetig nem jutott el. A hazaiak gyors indításokkal próbálkoznak, s kissé visszahúzódnak ebben a szakaszban.
8'
GÓÓÓL 1-0! Góllá érett a nagy hazai nyomás! Becsei Ibolya 12 méteres szabadrúgása lepattant a sorfalról, majd Kuklis Anita távolról ismételt, életerős, technikás lökete a jobb alsóban kötött ki. Gere kapus mozdulni sem tudott, igaz, az előtte tornyosuló játékosoktól nem is sokat láthatott a kísérletből.
4'
Csengelei rohamok és átlövési kísérletek jellemzik az első perceket, Gere Zsuzsannának bőven akad dolga a szentmihályi ketrecben, de egyelőre állja a sarat.
1'
Becsei Ibolya rögtön labdát szerzett, majd egy hatalmas kapufát lőtt. Az ellentámadásnál Szabó Kitti lövését blokkolták szögletre a hazaiak.
1'
A szegediek kezdték a mérkőzést.
09.30: Ünnepi citromsárga-fekete Adidasban a csengelei lányok, a szentmihályiak pedig sárga díszítéses piros szerelésben.
szentmihly_csengele_mj 10
09.25: Infrastrukturális beruházás átadásával kezdődött a nap. A 35 éve társadalmi munkában készült öltözőhöz új, minden igényt kielégítő WC-t építettek, kicserélték az öltöző nyílászáróit, kifestették, bevakolták az öltözőt. A település és a klub életében ez igen jelentős fejlődés, így a nemzeti színű szalagot Sánta Ferenc polgármester és Nógrádi Tibor, az MLSZ megyei igazgatója vágta át. A ceremónián az U7-es korosztálytól az ifikig és a hölgyekig bezárólag rengetegen vettek részt. A női meccs után egyébként a Csengele KSE megye II-es ifi- és felnőttcsapata a Mártéllyal csap össze. Érdekesség, hogy Dósa Rácz Pál életkori okokból ma vonul vissza a megye II-es játékvezetéstől, az ünnepi aktusra asszisztensnek kérte Kitti lányát, aki Budapesten bíráskodik. A női derbit is ő vezeti. 09.10: Köszöntjük Önöket Csengeléről, ahol a helyi és a szentmihályi hölgyek már javában készülődnek a hatodik, azaz utolsó előtti őszi forduló mérkőzésére. A Zsákbamacskák eddig négy pontot gyűjtöttek, a szegediek hatot, így hazai siker esetén akár helyet is cserélhetnek a tabellán. 9.30-kor Dósa-Rácz Kitti sípjelére indul az összecsapás és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

A női keresztpályás bajnokság A csoportját öt fordulót követően a hibátlan, 15 pontos Szegedi AK vezeti, megelőzve a 12 pontos Szegedi VSE-t és Mórahalom TSE-t. Negyedik a Dorozsmai Bombázók, ötödik a St. Mihály FC 6-6 ponttal, majd a 4-4 pontos Csengele Zsákbamacskák és Hódmezővásárhelyi FC következik, s a sort a pont nélküli Maros-menti UFC zárja. A Csengele - St. Mihály derbi tétje tehát az, ki zárkózhat fel az élmezőny mögé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.