Női kézilabda NB II: egy pontot és két játékost vesztettek a vásárhelyiek Túrkevén

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nyolcadik fordulót játszották a hétvégén a csapatok a női kézilabda NB II dél-keleti csoportjában. Megyénk csapatainak mérlege egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség. A mérleget szerdán a makói lányok azonban tovább javították, hiszen a beázás miatt félbeszakadt csorvásiak elleni találkozójukat is megnyerve megerősítettek negyedik helyüket.

Több szempontból is fájdalmas, sok hibával tarkított mérkőzésen döntetlenre végződött a Hódmezővásárhelyi LKC túrkevei vendégszereplése. A mérkőzés tökéletesen igazolta az előzetes várakozásokat, hiszen a dobogós helyen álló vásárhelyiek egy nagyon jól védekező és kettőzött erővel küzdő hazai csapattal kerültek szembe, akik ellen nem tudták megismételni a korábbi meccseiken mutatott lendületes és ötletes támadójátékukat. A vásárhelyiek hiába készültek a túrkeveiek lassú, “altató” játékstílusára, sajnos nem tudtak felpörögni és saját sebességükön játszani. A túlzott akarás görcsössé is tette a vendégcsapatot és hiányoztak a jó egyéni teljesítmények is, amelyek átlendíthették volna az együttest a holtpontokon. Az első félidőben 2-3 gólos HLKC előnynél több ziccert és büntetőt is elhibáztak Németh Zsófiék, amivel magukra húzták a hazaiakat. A második félidő rémálomszerűen indult, öt percen belül sérülés miatt a vásárhelyiek elveszítették Hegyi Diánát, majd Manga Fruzsinát is, így az addig is akadozó játékukból két alapember kiesett. A meccs vége kritikusan alakult, hiszen az 55. percre a lelkes hazaiak kétgólos előnyre tettek szert, a végjátékban azonban Török Bianka és Gaál Adrienn megvillanásainak köszönhetően sikerült döntetlenre menteni az eredményt. Ezzel a vásárhelyiek továbbra is őrzik veretlenségüket, de a pontvesztés mellett két játékosuk elvesztése is fájó veszteség számukra. Hegyi Dia az idei évben már biztosan nem léphet pályára, hiszen a találkozót követő napon megműtötték a mérkőzésen megsérült térdét, míg a fiatal szélsőre, Manga Fruzsinára előreláthatóan két-három hét pihenő vár az elszenvedett bokaficam miatt.

A Maros-menti NKSE csapata négy nap alatt kétszer is hazai környezetben lépett pályára és előbb kilenc gólos félidei vezetést követően 14 góllal győzték le a Szeghalomról mindössze tíz játékossal érkezett ellenfelüket, majd szerdán pótolták a Csorvás elleni félbeszakadt találkozójukat és ezen a mérkőzésen is begyűjtötték a két pontot Baunok Detti tanítványai.

A Kistelek csapat a hétvégén Csorváson lépett pályára és az első félidő után még remény volt arra, hogy megszakadhat végre a vendégek rossz őszi sorozata. Sajnos szünet után a hazaiak fordítani tudtak, így Onozó István tanítványai az utolsó előtti helyre estek vissza a tabellán.

Női kézilabda NB II dél-keleti csoport, 8. forduló:

Túrkevei VSE-Lechler – Hódmezővásárhelyi LKC 23-23 (12-12)
Túrkeve. Vezette: Oláh B., Vass Gy.
HLKC: Kothencz – Manga F., Németh Zs. 3(1), Török B. 7(3), Gaál 3, Tószegi 3, Hegyi D. 6. Csere: Tóth O., Molnár A. (kapusok), Sajtos D., Bálint A., Becsei M., Török M. 1. Játékos-edző: Gaál Adrienn.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 9/7.
Gaál Adrienn: “Vegyesek az érzéseim, egyrészt örülök, hogy továbbra is veretlenek maradtunk a bajnokságban, viszont roppantul bánt az elveszített pont. A példamutatóan küzdő hazaiak ellen hiányzott belőlünk a frissesség, ráadásul a második félidő elején két meghatározó játékosunk is kidőlt sérülés miatt.”
Juniorok: Túrkevei VSE-Lechler – Hódmezővásárhelyi LKC 32-35.

Maros-menti NKSE – Szeghalmi NKC 30-16 (18-9)
Makó. Vezette: Hovány I., Ubornyák Z.
Makó: Kozserán K. – Matyi 4, Kozserán B. 5, Kürti P. 1, Sárkány 3, Kovács A. 10(5), Szebehelyi 3. Csere: Dani Sz., Cseh P. (kapusok), Nagy N. 2, Práger Zs. 2(1), Méreg N., Fodor É. Edző: Baunok Bernadett.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 9/6, ill. 5/2.
Baunok Bernadett: “Nagyszerű védekezéssel és lelkes támadójátékkal sikerült magabiztosan győznünk.”
Juniorok: Maros-menti NKSE – Szeghalmi NKC 41-8.

Csorvási SK – Kisteleki KK 28-26 (13-17)
Csorvás. Vezette: Oláh E., Szikszay J.
Kistelek: Száva Á. – Jeremiás 2, Bárkányi Cs. 2, Kertész A. 4, Csányi A. 6, Lajos B. 9(4), Sándor F. 3. Csere: Sutka A. (kapus), Juhász S., Tóth K., Sándor L., Sándor P. Edző: Onozó istván.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 7/4, ill. 4/4.
Onozó István: “Nyerhető mérkőzést veszítettünk el. Egy sajnálatos sérülés után nem tudtuk rendezni sorainkat.”
Juniorok: Csorvási SK – Kisteleki KK 22-37.

A 8. forduló további eredményei: Lajosmizse NKK – Békéscsabai ENKSE II. 25-23, Szarvasi NKK – Orosházi NKC II. 31-31. A KSI SE szabadnapos volt.

A 6. fordulóban félbeszakadt mérkőzés újrajátszásán:

Maros-menti NKSE – Csorvási SK 27-23 (17-13)
Makó. Vezette: Járdi Á., Turák L.
Makó: Kozserán K. – Matyi 5, Kozserán B. 8, Kürti P. 1, Sárkány 5, Kovács A. 4(2), Szebehelyi 4. Csere: Dani Sz., Cseh P. (kapusok), Nagy N., Práger Zs., Méreg N., Fodor É. Edző: Baunok Bernadett.
Kiállítások: 6, ill. 0 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3.
Juniorok: Maros-menti NKSE – Csorvási SK 35-18.

A bajnokság állása: 1. Orosházi NKC II. 13 pont/8 mérkőzés, 2. Szarvasi NKK 12/7, 3. Hódmezővásárhelyi LKC 12/7, 4. Maros-menti NKSE 10/8, 5. Csorvási SK 8/7, 6. Lajosmizse NKK 7/8, 7. Békéscsabai ENKSE II. 6/7, 8. Szeghalmi NKC 5/7, 9. Túrkevei VSE-Lechler 3/7, 10. Kisteleki KK 3/7, 11. KSI SE 1/7.

A 9. forduló párosítása: Hódmezővásárhelyi LKC – Kisteleki KK (november 23 szombat 17.00 Hódtói Sportcsarnok), Békéscsabai ENKSE II. – Maros-menti NKSE (november 24 vasárnap 17.00 Békéscsabai Sportcsarnok), Csorvási SK – Szarvasi NKK, Szeghalmi NKC – Túrkevei VSE, Orosházi NKC II. – KSI SE. A Lajosmizse NKK szabadnapos lesz.

Előző sztori

Balog Zoltán oktatási szándéknyilatkozatot írt alá Japánban

Következő sztori

Vízilabda: Kiss Csaba, a szegedi krokodil + VIDEÓ