Sport

Nógrádi: Most a városatyák kezében a stadion sorsa

Nógrádi: Most a városatyák kezében a stadion sorsa

2013. november 12., kedd
Nógrádi: Most a városatyák kezében a stadion sorsa
SZS20131112_nogradi_tibor_sajtotajekoztato_001

Nógrádi Tibor szerint pénteken arról dönthetnek a városatyák, hogy 30 év után megvalósulhat-e Szeged legkomolyabb sportfejlesztése.

Ahogy arról

a SZEGEDma.hu elsőként beszámolt

a november 15-i közgyűlés egy nyilvános pályázatot írhat ki, melynek sikere esetén egy ötezer férőhelyes, modern stadion épülhet úgy, hogy az Szeged városának egy fillérjébe sem kerül.

Gyimesi László

(Fidesz-KDNP) tanácsnoki sürgősségi indítvánnyal nyújtotta be

Nógrádi Tibor

képviselőtársa előterjesztését, aki az ügy részleteit sajtótájékoztatón ismertette. „A városnál a Szeged 2011 Kft.-t működtető befektetői kör jelentkezett a tervvel, a közgyűlés pedig az érdeklődés nyomán írhat ki pályázatot a terület hasznosítására igen kedvező feltételekkel. A városnak nem kell önerőt biztosítania, az üzemeltetést teljes egészében a beruházó vállalja, aki köteles évi 10 alkalommal városi rendezvényeknek ingyen átadni a stadiont, és a piaci értéket jócskán meghaladó földhasználati díjat fizet a tulajdonos, évi 50 millió forintot, amit olyan konstrukcióban fizet meg Szegednek a befektető, hogy 50 év múlva lényegében a város tulajdonába adja a létesítményt” - vázolta Nógrádi Tibor röviden a pályázat főbb feltételeit. A politikus elmondta, a képviselőknek pénteken arról kell dönteniük, hogy megvalósuljon-e egy 3 milliárdos fejlesztés, gazdagodjon-e Szeged egy új stadionnal, vagy ne. Utóbbi esetben a befektető más városban valósítja meg tervét. „Szegeden az elmúlt 30 évben nem történt komoly infrastrukturális sportfejlesztés leszámítva a sportcsarnok felújítását. A sort megkezdheti most ez a stadionprojekt, és követheti azt egy sportcsarnokkal, fedett uszodával, jégcsarnokkal kapcsolatos beruházás. Mert azt be kell látni, hogy sportpályák tekintetében Szeged a nagyvárosok rangsorában leghátul kullog, az elmúlt 15 évben csak focipályákból 14 szűnt meg Szegeden, most kezdődtek meg az építkezések. Ha a pályázat sikeres lesz, és a befektető legkésőbb 3 év múlva birtokba veszi a stadiont, akkor a helyi városvezetésnek a felelőssége, hogy az új aréna miatt teret vesztett csapatoknak találjon, létesítsen alternatívát” - emelte ki Nógrádi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.