Közélet

Nem ragyog fel idén a betlehemi csillag Szegeden

Nem ragyog fel idén a betlehemi csillag Szegeden

2013. november 26., kedd
Nem ragyog fel idén a betlehemi csillag Szegeden
adventi_gyertya02_gs

Jelentős felújításra szorul, és felhelyezése is igen költséges, így a püspökség úgy határozott: idén nem kerül fel a dóm tornyai közé a betlehemi csillag.

Sem az

adventi vásár

, sem pedig a betlehemi csillag nem fogadja idén decemberben a Dóm térre kilátogatókat. A 16 méter hosszú és 5 méter széles dísz jelentős felújításra szorul, valamint felhelyezése is komoly költségekbe kerül, így a püspökség úgy határozott: idén nem ragyog fel a bibliai jelkép a fogadalmi templomon.

Bánszki Miklós

magasépítő technikus szerint a felújítás során egy vázszerkezettel erősítették volna meg a csillagot, amelytől körülbelül száz kilóval nehezebb lett volna, az általános nagygenerál során pedig a teljes LED-sort le kellene róla fejteni. A munkálatok több százezer forintba kerülhetnek.

Kondé Lajos

plébánostól megtudtuk: a dísz jövőjéről még nem született döntés, egyelőre csak az a biztos, hogy az idei karácsonykor nem gyönyörködhetnek benne a szegediek. Tavalyelőtt

anyagfáradás miatt

szorult javításra az óriásdísz, akkor azonban a törött csőváz helyreállítása után még helyére kerülhetett. A napkeleti bölcseknek irányt mutató csillag azonban idén biztosan nem ragyog fel a fogadalmi templom tornyai között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.