Sport

Műfüves focipályával gazdagodott Csongrád sportélete + FOTÓK

Műfüves focipályával gazdagodott Csongrád sportélete + FOTÓK

2013. november 15., péntek
Műfüves focipályával gazdagodott Csongrád sportélete + FOTÓK
csongrad_nogradi17_gs

Mostantól se eső, se hó, se fagy nem gátolhatja meg, hogy pattogjon a labda a gyönyörű szép csongrádi sporttelepen.

20x40 méteres műfüves futballpályát adtak át pénteken Csongrád városában. A minden igényt kielégítő pálya - melyre hosszú idő óta vártak a megye névadó településén - az Országos Pályaépítési Program keretében létesült a Magyar Labdarúgó-szövetség és a magyar kormány jóvoltából, néhány a futball iránt elkötelezett csongrádi kezdeményezésére. Az átadási ünnepségen részt vett

Farkas Sándor

országgyűlési képviselő,

Kőrösi Tibor

polgármester,

Kiss István,

a Csongrád Tiszapart SE elnöke, valamint

Nógrádi Tibor

, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója. Megjelentek Csongrád város labdarúgásának főszereplői is 5-től egészen 80 éves korig, s örömmel beszélgettek róla, ennek a pályának a megépülése annak a hozadéka, hogy nagyon, de nagyon akarta a település. Aki pedig nagyon akar valamit, és tesz is érte, ez meg tudja valósítani az álmait. Az új műfüvön Csongrád és a rivális Szentes utánpótláscsapatainak mérkőzéseivel indult az élet, majd az öregfiúk csatája következett, a napot pedig birkapörköltes vacsora zárta. A helyiek megköszönték a kormány és az MLSZ támogatását. Nógrádi Tibor megyei igazgató pedig azt emelte ki, a beruházás Kőrösi Tibor polgármester és Kiss István "Plútó" elnök jó értelemben vett agilitását, ügyszeretetét dicséri. "Csongrád nem kevéssel lett ma gazdagabb. Ez a pálya télen és nyáron is szolgálja majd a gyerekek és a felnőttek sportolását, a szabadidő- és az élsportot egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy elősegíti, továbbra is minőségi futballélet legyen Csongrádon" - fogalmazott az igazgató.

Régi álom vált valóra - így kezdte a SZEGEDma.hu-nak adott nyilatkozatát a pálya egyik fő mentora, Kiss István. Portálunk olvasói tisztában lehetnek vele, hiszen számtalan alkalommal írtunk róla, a csongrádiaknak a felkészülési időszakokban az időjárási körülmények sokszor okoztak fejtörést, sőt, nagyon komoly gondot, nem egyszer, nem kétszer kényszerültek "albérletbe", Sándorfalvára vagy Hódmezővásárhelyre. "Mostantól kezdve lehet hó, lehet sár, lehet víz, van hol rúgniuk a bőrt a gyerekeknek és a felnőtteknek, óriási előrelépési lehetőség számunkra ez a műfüves pálya. Amikor a centerpálya alkalmatlan a játékra, itt akkor is kulturált körülmények között lehet majd készülni. Nem titok, bérbe is szeretnénk majd adni a létesítményt, hogy biztosítani tudjuk a fenntartását. Tömörkényről és Csanytelekről már jelentkeztek is baráti körök, s mindenkit csak biztatni tudok, nézze meg, próbálja ki ezt a csodát" - mondta a Csongrád TSE kiváló elnöke. Azt is megtudtuk tőle, a fejlesztések még nem értek véget a helyi sporttelepen. A műfüves pálya a korábbi kézilabdapálya helyén készült el, amit viszont az utóbbi időben jobbára parkolóként használtak a szurkolók. A klub célja, hogy külön parkolóhelyeket alakítson ki, emellett az öltözőket is kicsinosítanák. A SZEGEDma.hu megkérdezte a helyi sport- és futballélet egyik régi nagy alakját, Gát Lászlót is, aki annak idején Csongrádon, majd Szegeden játszott, majd Csongrádon edzőként is sikereket ért el, illetve mint pedagógus köztiszteletet vívott ki magának. "A mi időnkben bizony nem voltak ilyen nagyszerű körülmények. Óriási segítség ez a pálya Csongrád sportéletének, a helyi gyerekek minden időben, akár mínusz 5 fokig is tudnak rajta futballozni. Fontosnak tartanám egyébként, hogy a mai testnevelő tanárok is ambicionálják tanítványaikat, forduljanak a labdarúgás felé, szervezzenek focicsapatokat" - fejtette ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.