Közélet

Megszépül a szegedi evangélikus templom környezete

Megszépül a szegedi evangélikus templom környezete

2013. november 28., csütörtök
Megszépül a szegedi evangélikus templom környezete
ev_templom_ter_felujitas

Méltatlan állapotok uralkodnak Szeged egyetlen lutheránus templomának szomszédságában. Haág Zalán önkormányzati képviselő kezdeményezésére hamarosan megújul a tér.

Haág Zalán

portálunkhoz eljuttatott nyílt levelét alább olvashatják!

Megszépül a szegedi evangélikus templom környezete

"A Kazinczy utca – Tisza Lajos körút sarkán álló evangélikus templom – Szeged egyetlen lutheránus temploma – előtti tér régóta elhagyatott, romos és balesetveszélyes állapotban volt. Lakossági kérésre – az én kezdeményezésemre – a város úgy döntött, hogy rendezi az áldatlan állapotokat. A szerzett jogok nem sérülnek, mindenki továbbra is meg tudja majd közelíteni ingatlanát, üzlethelyiségét, garázsát. A terület rekonstrukciója miatt áttelepítendő növények a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. telephelyére kerülnek, azokat megőrzik, később más közterületen elültetik. Az új padok elhelyezése, illetve kialakítása olyan lesz, hogy azok „életvitelszerű” ott-tartózkodásra, nem rendeltetésszerű használatra ne legyenek alkalmasak, így ne zavarják az itt közlekedők és lakók nyugalmát. A közvetlenül a templom bejárata előtti „hasznos tér” kibővül, így istentiszteleti alkalmakkor, rendezvényeken, esküvőkön valódi agóraként funkcionálhat majd. A tér 11 millió forintból kap új külsőt és funkciót, ami az itt élők számára is kellemesebb környezetet biztosít majd, mint a megelőző években" - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.