Közélet

Leállította a rendőrség a Lavinát

Leállította a rendőrség a Lavinát

2013. november 14., csütörtök
Leállította a rendőrség a Lavinát
rendorseg_ellenorzes_gs

Két hét után felfüggesztette a rendőrség a Lavina elnevezésű sebességmérési akciót, hogy kiértékelje az eddigi eredményeket - tájékoztatta a hvg.hu hírportált az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Az internetes újság csütörtöki beszámolója szerint a rendőrség tizennégy nap alatt mintegy 1300, a megengedett sebességnél gyorsabban hajtó autóst bírságolt meg, összesen 10,5 millió forintra. Nem a bírságok számának vagy azok összegének emelkedését tekintik eredménynek, hanem azt, ha kevesebb baleset történik az ország útjain - közölte a hvg.hu megkeresésére az ORFK kommunikációs szolgálata. A rendőrség október utolsó hetében indította el Lavina elnevezéssel országos akcióját: egyes útszakaszokon "láncszerű" sebességméréseket végeztek sűrűn elhelyezett traffipaxokkal. Az ellenőrzés a korábbi tájékoztatás szerint december közepéig tartott volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.