Sport

Labdarúgás: sima Volán-ötös az őszi záráson + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: sima Volán-ötös az őszi záráson + FOTÓK, VIDEÓ

2013. november 23., szombat
Labdarúgás: sima Volán-ötös az őszi záráson + FOTÓK, VIDEÓ
tiszavolan_fk_mj 019

Az első félidőben elszórakozta, a másodikban belőtte helyzeteit a Tisza Volán az FK 1899 Szeged elleni házi rangadón, és sima diadalt aratott.

A papírformának megfelelően

Tóth Ákos

alakulata irányította kezdettől fogva a játékot, a vendégek előtt nem akadt komoly lehetőség az első félidőben. A Tisza Volán sorra dolgozta ki akcióit, amelyeket azonban könnyelműsködések jellemeztek, s a pontatlanságok mellett Brunczvik Dániel kapus bravúrjai is hozzájárultak, hogy a házigazdák gyors vezetése nem duzzadt sokgólosra a szünetig. A második félidőben már javult a helyzetkihasználás, a 60. percet követően 8 minutum alatt hármat rámolt be a hazai csapat, végleg eldöntve a mérkőzést. Bár az FK Szegednek akadtak kisebb-nagyobb lehetőségei, alapvetően veszélytelennek bizonyultak Hüvös Gábor egységének támadásai, amely azonban nem is erre a mérkőzésre, hanem őszi szereplésére lehet büszke. A Felső Tisza parti házi rangadó végeredménye végül Kulacsik Tamás első félidei, valamint Faragó Bence és Tóth Attila második játékrészben szerzett kék-két góljával 5-0 lett a Tisza Volánnak, amely így a megyeegyes tabella 2. helyén zárja az őszt.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, centerpálya, 200 néző
2013. 11. 23., 13:00
Tisza Volán SC Szeged
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek!
játékvezető: Gera Ferenc • asszisztens: Török Tamás, Samu László
5
-
0

Labdarúgó megyei I. osztály 15. forduló:

Tisza Volán SC Szeged - FK 1899 Szeged 5-0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, centerpálya, 200 néző. Vezette: Gera Ferenc (Török Tamás, Samu László)

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos, Vida, Szabó A., Grünvald, Dargó, Kulacsik (Tóth A. 62'), Beretka (Mucsi 69'), Buzási (Szilágyi 55'), Faragó, Puskás (Puhalák 73').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Dedovics, Turján, Szecska, Degovics (Makai 55'), Gyurkovics, Forró (Simon A. 81'), Imre (Németh A. 69'), Péter-Szabó, Dóra J. (Fejes 77'), Varga M. (Katona 66')

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gól:

Kulacsik (9'), Faragó (61', 67'), Tóth A. (66', 87')

Sárga lap:

Brunczvik (12'), Péter-Szabó (42'), Makai (61'), Tóth Ákos:

"Szépen zártuk az őszt, és magabiztosan tartottuk itthon a szegedi rangadón a három pontot. Noha a helyzeteink kihasználásában nem jeleskedtünk, ettől függetlenül nincs hiányérzetem. Az egész ősz kapcsán is csak a szezon közepi három meccsünk miatt érezhetek ilyet, hiszen az egész eddigi bajnoki menetelésünket tekintve megállapítható, hogy magabiztosan vettük az akadályokat. Hogy 15 meccsen összesen 5 gólt kaptunk önmagában figyelemreméltó, kár hogy ez nem elég az első helyhez. Hogy nem mi vagyunk a listavezető, annak több oka van, ezeket kielemezzük és tavasszal orvosolni is igyekszünk, hogy mi kerüljünk az élre. A tavaszi szezonban kiélezett nagy csata vár mindenkire."

Hüvös Gábor:

"A jóval esélyesebb csapat nyert, a gólkülönbség sem túlzó, ennyi van a két csapat között egyelőre. Kiemelném kapusunk, Brunczvik Dániel csapatkapitányhoz méltó teljesítményét. Összességében pedig a csapat őszi szereplése előtt is le a kalappal, hiszen középcsapattá nőttük ki magunkat. Az előttünk lévőktől kikaptunk, a mögöttünk állókkal jó meccseket, győztes meccseket játszottunk - nem érheti szó a ház elejét, a bajnokság elején ezt a szereplést mindannyian aláírtuk volna."

http://youtu.be/QOcrAM8lhug

Online közvetítésünk:

90+2'
A spori lefújja a meccset.
90+2'
Egy beívelt labdát a kapu torkában rosszul eltalálva Tóth Attila terel felsőlécre.
90'
Brunczvik fut ki oldalra kapujából egy labdára, előre vágja, de elcsúszik a társ, Puhalák 35-ről a kapu felé lő, de lekapcsolja egy bekk a lasztit.
87'
GÓÓÓL! 5-0!Tóth Attila laposan eltekeri a fal mellett, egyenesen a hosszú alsóba, 5-0!
86'
Szilágyi harcol ki szabadrúgást 19 méterre az FK kapujától
85'
Tóth Attila keresztlabdája nem ér el Kormányosig a bal oldalról.
84'
Esik az eső, a nézők elindulnak haza. Fordulat már biztosan nem lesz.
82'
FK-szabadrúgás száll be a hazai 16-os elé, de kihozzák a védők.
79'
Tóth Attila szabadrúgása tekeredik be a 16-os sarkáról, Faragó fejel, véd Brunczvik.
78'
Üresen ugratná ki Tóth Attila Faragót, de lest int a partjelző, noha Fejes úgy tűn, beragadt.
77'
Fejes jön Dóra János helyett az FK-nál.
75'
Egy balról jött beívelést Faragó .sodor fejjel kapura, de Brunczvik remek reflexszel hárít.
73'
Tóth Attila ugratja ki Hackert, ám a labdára jól jön ki a kapus, kivágja. Csere: Puhalák benn Puskás helyett.
69'
Cserék: Németh András áll be a vendégeknél, Mucsi Máté Beretka helyett a hazaiaknál a szemerkélő esőben.
67'
GÓÓÓL! 4-0! Miután Katona érkezett a vendégeknél csereként, Tóth Attila a jobb oldalt húzza meg, bekeveredik a 16-os sarkához, onnan középre ad a töküresen álló társaknak, akik közül Faragó 11 méterről a léc alá lő, 4-0!
66'
GÓÓÓL! 3-0!Tóth Attila kap elől remek labdát, higgadtan gurít el Brunczvik mellett, 3-0!
62'
Kulacsik helyett Tóth Attila benn.
61'
GÓÓÓL! 2-0! Kormányos ad be középre, elpattan a társtól a labda, véd Brunczvik, de ott van Faragó, aki beteszi a kapuba a labdát, a félmagasan szálló bőrt Makai akarja kézzel elfogni, de nem sikerül, 2-0! A szándékért Turján kap lapot.
59'
A szabadrúgást 30 méterről jobbról Grünvald tekeri a kapu elé, jön ki a kapus, övé.
58'
Dedovics buktatja Kormányost. Csere: Szabó helyére Hacker.
56'
Dóra János ugrik ki remek helyzetben, a védője kíséri, még azelőtt elrúgja előle, mielőtt Dongónak vetődnie kellene.
55'
Cserék: Degovics le, Makai be az FK-nál, Szilágyi meg Buzási helyett a Volánnál.
54'
Elképesztő módon szórakozza el ziccereit a Volán. Most a bal oldalról jön a beadás és Buzási az ötösön tök egyedül egyszerűen nem tudja hogyan küldje kapura, kipattan a sarkáról.
52'
A 16-os bal sarkáról Grünvald teker be középre, takarásból Faragó lép elő, stukkol, véd a kapus.
51'
Kormányos erőszakos a vendég ötös bal oldalán, Turján ment szöletre.
48'
Volán-szöglet után kicsúsztatott labda miatt pörölnek a fehér mezesek a partjelzővel aki Volán-dobást ítél. Újabb szöglet, lökés benn, Szabó fejesét fogja Brunczvik, de már kifelé jöhet az FK.
46'
Az FK kezdi a második félidőt, zeng a Janigóóól.
SZÜNET!
45'
A játékvezető véget vet az első félidőnek.
44'
Távoli emelés száll Dongó kapujára, de leszedi a kapus.
43'
FK-percek: előbb Varga Martin cselezget a hazai 16-oson belül, de nem jut lövéshez, majd Dóra János kavargat, ezt kivágják a védők.
38'
FK-szabadrúgás a félpályáról, elpattog mindenki előtt, végül mellé.
38'
Varga Martin nagy lesen ugrik ki, lenget is a zászlós sporttárs.
37'
Egy szögletzászlótól bejátszott labdát Kulacsik vág fölé az ötösön belül.
34'
FK-szabadrúgás 29 méterre a Volán kaputól, elpattog a hosszú kapufa mellett veszélytelenül, de megjön ismét a kanyar hangja.
33'
Beretka bámulatosan könnyeden ugratja ki Faragót, de les.
32'
Egy erős hazaadás után Péter-Szabó elől Dongó indít, Faragó közelről nagy erővel lő kapura, ez is elakad a kapusban, túlcsorog, de begyűjti egy bekk.
31'
Szabó Attila távoli lökete jön ki Brunczvikról, aki remek érzékkel vetődött a hosszúra, a kipattanót a kapura törő Kulacsik emeli a hosszúra balról, de elszáll a felsőléc felett.
29'
Kormányos a jobb oldlaon ismét, nagy ívelést kap, de amint leveszi, ott terem Brunczvik, és a lasztira vetődik.
27'
Újabb óriási Volán-lehetőség: Faragó ugratja ki Kormányost, aki átveszi, majd amikor elpöccintené a labdát, a kijövő Brunczvikot találja el.
26'
Két Volán-korner egymás után, a másodiknál közelről Szabó Attila csúsztat fölé.
24'
Faragó fordít át egy labdát a jobb oldalra, a felpattanó bőrt Szabó nem nagyon tudja irányítani, így a kapusé. A kanyar lelkesen biztatja az övéit, a lelátó többi része csendesen szotyizik, a játék folyamatos, Tóth Ákos tanítványai pedig uralják a meccset.
21'
Kormányos a jobb oldalon tör előre, bejut a 16-oson belülre, jön ki Brunczvik, Kolos nagyot esik, a spori továbbot int...
19'
Csendesen csordogál a meccs, a Volán irányít, miközben a kanyarból felhangzik a Dóra Jánost éltető Janigól-rigmus, kihúznak egy feliratot is a drukkerek "100 GRAT JANIGÓL!!!" szöveggel.
15'
Dedovics próbálkozik a hazai térfél jobb oldalán, de hamar szerelik. Nyomasztó fölényben a Volán, de ez nem lohasztja az FK-drukkereket, akik betelepültek a Tisza felőli kanyarba.
13'
A 17 méteres szabadrúgás levágódik a sorfalról. Újabb szabadrúgás pillanatok múltán, most 20 méterről balról, ezt betekeri Beretka, kifejeli kapusa elől egy FK-bekk, a visszakanalazott labdánál pedig már lökést int a partbíró.
12'
Beretka ugrik ki jól, átemeli a kapust, aki viszont elüti, ez sárga lap, a labda közben az üres kapura száll, a jobb kapufáról pattan ki.
9'
GÓÓÓL! 1-0! Puskás középről emel előre egy labdát Kulacsiknak, aki betör balról a 16-osra, majd elgurít a kijövő Brunczvik lába között a hosszú alsóba, 1-0!
7'
Kulacsik húzza meg a bal oldalt, az alapvonaltól ad vissza középre, Buzási érkezik, kissé mögé kapva fordul kapura a lövéssel, fölé.
6'
Továbbra is nyomasztó Volán-fölény, egy fél percre azért kiszabadult a szurkolók csapata a szorításból. Most Puskás esik át emberén a 16-oson belül, de továbbot int a spori.
4'
Turján vágja ki a labdát Beretka elől az ötösön belül, aztán egy távoli lövés az imétlés, Brunczvik a röviden, a labda a hosszúra tart, mellé.
3'
Három perce a Volán gurigázik a vendégek térfelén. Lassan belelépünk a negyedikbe is...
1'
A Volán kezdi a meccset.
12.55: Kezdődik a névsorolvasás a házi rangadóra. A hazai Volán a megszokott kék-fekete kombinációban, a "vendég" FK fehér-fekete-fehérben lép pályára. 12.50: Som szeretettel köszöntjük Olvasóinkat é a monitor előtt szurkolókat a Felső Tisza parti stadionból! Borongós, őszies, hüvös időben melegít a két "hazai" csapat, a Tisza Volán és az FK Szeged. Kék-feketék mindenütt! Kezdés: 13 óra! Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.