Sport

Labdarúgás: az első félidőben döntött Tápén a Mórahalom + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: az első félidőben döntött Tápén a Mórahalom + FOTÓK, VIDEÓ

2013. november 9., szombat
Labdarúgás: az első félidőben döntött Tápén a Mórahalom + FOTÓK, VIDEÓ
tape_morah_mj 31

Az első játékrészben mutatott lehengerlő játéka révén magabiztos győzelmet aratott a Mórahalom VSE a Tápé ESK otthonában a Csongrád megyei I. osztály szombat délutáni rangadóján.

Hamar magához vette a játék irányítását a mórahalmi gárda,

Magyar György

tanítványai egyre inkább beszorították a hazaiakat saját kapujuk elé. A presszingnek a 16. percben lett meg az eredménye, amikor

Szőke Péter

fejjel vette be

Kispéter Zoltán

kapuját

Szabó Mihály Dávid

beadását követően (0-1). A gól után láthatóan átadták a területet a vendégek, a Tápé ki tudott jönni a nyomás alól, ez azonban megnyitotta a területeket a sárga mezesek előtt, akik közül

Nebil Gahwagi

a 27. minutumban a félpályáról indulva átszaladt a teljes hazai védelmen,

Szűcs Krisztián

pedig már csak szabálytalanul tudta megállítani a gólratörő játékost a tizenhatoson belül. Az eset kapcsán befújt büntetőt Szőke értékesítette, ezzel alig fél óra játék után már két találattal vezetett a Mórahalom (0-2). Sőt! Ezzel még nem ért véget Paksi Péterék gyötrelme az első félidőre, hiszen kevéssel a szünet előtt

Kothencz Péter

is eredményes tudott lenni egy szöglet utáni fejessel (0-3). Összességében végig magabiztosan futballozva alakítottak ki magabiztos előnyt a vendégek, a Tápé alárendelt szerepet játszott a 45 perc során. A második félidőre más mentalitással érkeztek vissza K. Tóth Gyuláék, a kissé álmosan nyitó sárga mezesek mellett alig két percnyi játék után szépítettek is az egykori mórahalmi csatár tizenegyesével (1-3). Nem tartott azonban sokáig a hazai szurkolók öröme, a korábban gólpasszt jegyző Szabó hamar visszaállította a félidei differenciát az eredményben (1-4). A hátralévő időben több komoly helyzet maradt ki mindkét oldalon, egészen az utolsó pillanatokig, amikor először K. Tóth lőtte második találatát egy formás tápéi akció végén, majd Szabó válaszolt szinte azonnal a vendégek részéről (2-5). A vége háromgólos mórahalmi siker lett, amellyel Szőke Péterék pontszámban beérték a holnap Ásotthalmon pályára lépő Ujszegedi TC-t, és nyomás alatt tartják a Szegedi VSE otthonában

nehéz diadalt

arató éllovas Hódmezővásárhely FC-t. Vereségével a Tápé megragadt a középmezőnyben.

Tápé, 150 néző
2013.11.09., 13:30
Tápé ESK
Mórahalom VSE
Vége a mérkőzésnek
játékvezető: Bán Imre • asszisztens: Dobai János, Kőhalmi Attila
2
-
5

A megyei I. osztály 13. fordulójában:

Tápé ESK - Mórahalom VSE 2-5 (0-3)

Tápé, 150 néző. Vezette: Bán Imre (Dobai János, Kőhalmi Attila).

Tápé:

Kispéter - Szűcs K., Szélpál, Cindel, Márki, Vangel (Csordás 82'), Bárkányi, Cseh (Hegyesi (74'), Pócs, Dlusztus (Fröhlich 87'), K.Tóth.

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Mórahalom:

Ótott-Kovács - Szücs Sz. (Takács 66'), Udvari, Kothencz, Lázár, Vojnic-Zelic, Magyar, Tóth (Szekeres 79'), Gahwagi (Bokányi 60'), Szabó, Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

K.Tóth (47' - tizenegyesből, 89'), ill. Szélpál (16' - öngól), Szőke (28' - tizenegyesből), Kothencz (39'), Szabó (59', 90+2').

Sárga lap:

Szűcs (27'), Cseh (73'), Márki (78'), ill. Szőke (36'), Udvari (47'), Gahwagi (56'). Paksi Péter:

"Tudtuk, hogy nehéz helyzetben vagyunk, és egy jó formában lévő csapat látogat hozzánk, ennek megfelelően készültünk a találkozóra. Az első tizenöt percben fegyelmezetten játszottunk, próbáltuk lezárni a területeket, viszont egy kihagyásunkra azonnal góllal válaszolt a Mórahalom. Ezt egy számomra vitatható büntető követte, mert bár láttunk már olyat, hogy hasonló eset után tizenegyest fújjanak, de olyanra is akadt példa, hogy nem. A félidő vége felé megint kaptunk egy gólt olyan helyzetből, amire felkészültnek kellett volna lennünk, hiszen egy pontrúgást, pontosabban egy szögletet követően tudott eredményes lenni a Mórahalom, ahol elvileg minden ellenfél mellet kellett volna, hogy legyen őrzőnk. Ez megint fegyelem és figyelem kérdése. Ezzel úgy tűnt, el is dőlt a mérkőzés. A szünetben azt kértem a játékosaimtól, felejtsük el az eredményt, és futballozzunk úgy, mintha 0-0 lenne az állás. A második félidő egészen más játékot is hozott, gyorsan gólt szereztünk, és több helyzetünk adódott. Ezekből végül kettőt értékesítettünk, de mindkét alkalommal szinte azonnal saját hibáinkból kaptunk is gólt. Addig ilyen csapatok ellen nem tudunk előrelépni, amíg ki nem kényszerített hibákból kapitulálunk. Összességében azt lehet mondani, az osztálykülönbség megmutatkozott a két együttes között. A Mórahalomnak csak gratulálni tudok, nekünk pedig túl kell lépnünk a kishitűségünkön."

Magyar György:

"Hiányzói ellenére egy igen szervezett Tápé állt fel ellenünk az első félidőre, sokkal jobban játszottak ahhoz képest, mint amit vártunk tőlük. A futóteljesítményre azonban nálunk sem lehetett panasz, ahogyan a helyzeteink kihasználása is jól ment. Összességében akár több gólos előnnyel is mehettünk volna a szünetre. Bár a fordulás után kicsit álmosan kezdett a csapat, a Tápé pedig ezt ki is használta, de hamar tudtunk válaszolni. A második 45 perc, úgy gondolom, csak formalitás volt. De hangsúlyozom, remek Tápé volt ma az ellenfelünk, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban."

Tekintse meg a SZEGEDma TV videó-összefoglalóját (K. Tóth Gyula és Szabó Dávid egy-egy találatával, Szűcs Krisztián és Szabó Dávid nyilatkozatával) és fotógalériánkat!

http://youtu.be/ztyoDx3Fb5Y

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Ezzel vége is a mérkőzésnek, amelyen a végig magabiztosabb Mórahalom megérdemelten vitte el a három pontot Tápéról.
90+2'
GÓÓÓL!!! Nem hagyja szó nélkül a Mórahalom! Szabó kapott üresen labdát a tizenhatos jobb oldalán, majd befordult és a kapufa segítségével kilőtte a hosszú alsót. 2-5!
90'
Bán spori két perc hosszabbítást jelez.
89'
GÓÓÓL!!! Szépített a Tápé! Egyérintőkkel Pócs-Bárkányi-K.Tóth volt a labda útja a tizenhatoson belül, utóbbi játékosnak már csak az üres kapuba kellett gurítania közvetlen közelről. 2-4!
87'
Utolsó benevezett cseréjét is kihasználja a Tápé, Dlusztust Fröhlich váltotta az utolsó percekre.
82'
Paksi Péter frissíti együttesét, az elfáradó Vangel helyett Csordást küldte pályára.
81'
Érdekes jelenet a vendégek kapujánál! Egy tápéi szögletet követően Márki lőhetett a rövid felszabadítás okán, de a bal alsó sarokra tartó lövését a sarokrúgás utáni beívelés óta ott fekvő csapattárs, Szűcs hárította. A hazai cséká alighanem góltól mentette meg a Mórahalom gárdáját.
79'
Tóth Lukács ment le csapata szurkolói tapsvihara közepette, Szekeres Attila vette át a helyét a hajrára.
78'
A még friss Bokányival nehezen bír a hazaiak védelme, Márki kétségbeesetten rántotta le az őt kicselező a mórahalmi szélsőt, amiért sárgát kapott.
tape_morah_mj-08
75'
Támadásban a vendégek, Bokányi Richárd két percen belül a második szögletét adhatta be, ezúttal Szőke Péter remekül érkezett középen, fejese kevéssel kerülte el a keresztlécet.
74'
Ez volt Cseh utolsó momentuma, Hegyesi helyette a gyepen.
73'
Cseh Dániel szólt oda valami illetlent Bán sporinak, srgát kapott érte.
70'
Nagy helyzet! Gyors hazai akció végén K.Tóth kényszerítőzött a tizenhatos előterében Csehvel, majd lőhetett a mészpont magasságából, kevéssel tévesztette el a hosszút.
66'
Újabb változás a mórahalmiaknál, Szücs Szasa helyett Takács András állt be a folytatásra.
64'
Itt lehetett volna az ötödik! Bokányi adott kötényt a jobb szélen Márkinak, majd adott középre laposan, Szőke Péter teljesen szabadon lőhetett, de 8 méterről eltévesztette a kaput. Ziccer maradt ki.
63'
A korai tápéi rohamok kezdenek elülni, újra magabiztosan irányítja a meccset Magyar György csapata.
60'
A vendégeké az első csere, Gahwagi helyett Bokányi a pályán.
tape_morah_mj-22
59'
GÓÓÓL!!! Igyekszik pontot tenni az ügy végére a Mórahalom, Szabó mattolta közelről Kispétert. 1-4!
58'
Szűcs indította saját térfeléről a középen kilépő K.Tóthot, a tápéi csatár pedig ugyan még elérte a labdát Ótott-Kovács előtt, kicselezni már nem tudta a tizenhatos vonalánál a mórahalmi kapust.
56'
Gahwagi csúszott oda egy támadás végén a labdára vetődő Kispéternek, sárgát kapott érte a bírótól.
53'
"Pályán vagytok, nem az öltözőben!" - üvölti csapatának egy mórahalmi drukker. Van némi igazság abban, amit mond, teljesen megfordult a játék képe a szünet után.
51'
Nagyon bekezd a hazai együttes! Ezúttal Vangel adott be balról, a rövidre érkező Bárkányi fejesét Ótott-Kovács a levegőben úszva érte el még éppen ujjheggyel és tolta szögletre.
47'
GÓÓÓL!!! K.Tóth Gyula a kapu jobb oldalába helyezte a labdát az ellenkező irányba vetődő Ótott-Kovács Dániel mellett. 1-3!
47'
Udvari kapott lapot az eset nyomán.
47'
Büntetőhöz jut a Tápé! Egy hosszú felívelés után K.Tóth vette volna át a labdát a tizenhatoson belül, Udvari kézzel ért bele, Bán Imre sípjele vetett véget az akciónak.
46'
Folytatódik a meccs, egyik oldalon sem történt csere a szünetben.
SZÜNET
45'
Veszélytelen tápéi szöglettel zárul a félidő, Bán Imre nem hosszabbított. Kiváló játékkal komoly előnyt szerzett magának a második 45 percre a Mórahalom, Paksi Péter törheti a fejét azon, mivel tudná felrázni egyelőre meglehetősen tompán futballozó csapatát.
44'
Tóth Lukács ugratta ki egy remek emeléssel Nebil Gahwagit, aki az indítás nyomán szemtől szembe találta magát Kispéter kapussal, a hazai portás azonban nagyszerű reflexmozdulattal hárította a hosszú sarokra lőtt próbálkozást.
41'
A Mórahalom uralja a játékot, Paksi Péter tanítványai nem tudnak egyelőre mit kezdeni a vendégek sok passzos taktikájával.
39'
GÓÓÓL!!! Magyar jobb oldali szöglete után Kothencz érkezett középen jó ütemben, majd bólintott 8 méterről szabadon a rövidbe. Kispéternek nem volt esélye hárítani. 0-3!
38'
Magyar György tűzött kapura kapásból egy legurított labdát 20 méterről, félmagas labdája nagyjából 3 méterrel tévesztette el a hosszú oldali kapufát.
36'
Szőke Péter is sárga lapot kapott, miután faultolta hátulról a meginduló Bárkányi Bálintot.
tape_morah_mj-30
33'
Érezhetően zavarban vannak az újabb bekapott gól óta a hazaiak, a Mórahalom jelentős fölényben van a labdabirtoklás terén.
28'
GÓÓÓL!!! Szőke Péter állt a labda mögé és az elvetődő Kispéter Zoltán mellett a kapu közepébe lőtt. 0-2!
27'
Szűcs besárgult a szabálytalanság okán.
27'
Gahwagi száguldott végig a félpályáról a tápéi védelem jobbján, Szélpál után Szűcs mellett is elvitte a labdát, a hazaiak csékája végül kétségbeesetten koccintotta össze a mórahalmi bokáját a büntetőterületen belül. Bán spori tizenegyest adott az eset nyomán.
26'
A túloldalon Dlusztus 16 méteres bombáját Kothencz blokkolta. "Kéz!" - kiáltottak fel a hazaiak, Bán Imre sípja néma maradt.
24'
Kontrázhattak a vendégek, a jobb oldalon rohamozó Szabó végül lövést választott a tizenhatos bal sarkáról, Kispéter szögletre bokszolta a próbálkozást. A sarokrúgásból nem alakult ki érdemi helyzet.
20'
A gól után igyekszik magához ragadni a kezdeményezést Paksi Péter alakulata, de támadásaik egyelőre nem okoznak nagy riadalmat a vendégek védői között. Tény azonban, a Tápé kijött abból a szorításból, amit Szőke találata előtt a Mórahalom gyakorolt rá.
16'
GÓÓÓL!!! Vezet a Mórahalom! Az eddigi meddő mezőnyfölény mostanra góllá érett, Szabó beadásából Szőke vette be közelről fejjel a tápéi kaput. Kispéter még beleért a labdába, de már csak a hálóba tudta segíteni azt. 0-1!
14'
Magyar célozhatott szabadrúgásból 30 méterről, lefelé csapódó tekerése kevéssel ment el a biztosító Kispéter kapuja felett.
tape_morah_mj-24
12'
Jól passzolgat a Mórahalom, de a Szélpál és Cindel alkotta védőpáros kiválóan zár eddig, míg a tápéi kontrák is rendre a védősoron halnak el.
8'
Nem spórolnak erejükkel az együttesek, a kezdés után rögtön egymásnak ugrott a két csapat, remek az iram.
6'
Szép ellentámadás végén K.Tóth passzolt a büntetőterületen belül álló Pócshoz, aki fordulás után egyből adott középre az alapvonalról, az érkező Vangel 5 méterről fejelt végül egy védő szorításában Ótott-Kovács kezébe. Nagy lehetőség maradt ki!
4'
"Gyertek már kijjebb!" - üvöltötte csapatának Paksi Péter, miután kissé beszorult saját tizenhatosa elé a Tápé. A vendégek labdajáratása végén Szabó Mihály Dávid lőhetett 20 méterről, de kaput ő sem talált.
2'
Nebil Gahwagit nem vették komolyan a hazai bekkek, hagyták, hogy a mórahalmi játékos felvezesse a labdát és lőjön 25-ről, Kispéter szerencséjére azonban a lecsúszott bomba messze elkerülte a kaput.
1'
Udvari Szabolcs nyerte a pénzfeldobást, így a Mórahalom hozhatta játékba a labdát.
13.25: Remek idő van Tápén, napsütés mellett nagyjából 20 fok, enyhe széllel. A hazai gárda fehér mezben lép ma pályára, míg a vendég Mórahalom sárga trikót és fekete nadrágot hozott magával idegenbe. A játékvezetői hármas sípja felcsendült, Bán Imréék felsorakozva várják az együtteseket. Hamarosan kezdünk! 13.10: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Jó hír a hazai szurkolóknak, hogy Marion Cindel előzetesen kérdésesnek mondott játéka biztossá vált, a középhátvéd a tápéiak kezdőcsapatában kap helyet. A túloldalon viszont hiányzik majd Joseph Martial Ngalle, a gólérzékeny kameruni támadó játékengedélye lejárt, megújítása még a bürokrácia útvesztőiben kering. 13.30-kor Bán Imre sporttárs sípjelére indul az összecsapás és az élő közvetítés. Beharangozó írásunk a két vezetőedző nyilatkozatával ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.