Sport

Labdarúgás: csongrádi tréfa a szentesi centenáriumon + FOTÓK

Labdarúgás: csongrádi tréfa a szentesi centenáriumon + FOTÓK

2013. november 16., szombat
Labdarúgás: csongrádi tréfa a szentesi centenáriumon + FOTÓK
szentesi_kinizsi_csongrad16_gs

Somodi Viktor szemfüles, remek gólja döntötte el az örökrangadót. Hatalmas küzdelemben győzték le a vendégek a jubiláló Kinizsit.

Szentes, Pusztai László-sporttelep, 400 néző
2013.11.16., 13:00
Szentesi Kinizsi TE
Csongrád TSE
Vége a meccsnek.
játékvezető: Zahorán János • asszisztens: Czirok Sándor Zoltán, Kovács Krisztina
0
-
1

Labdarúgó megyei I. osztály 14. forduló:

Szentesi Kinizsi TE - Csongrád TSE 0-1 (0-0).

. Szentes, Pusztai László-sporttelep, 400 néző, vezeti: Zahorán János (Czirok Sándor Zoltán, Kovács Krisztina)

Szentes:

Szabó D. - Szeles, Lajos (Bordács 49'), Vincze, Boldizsár, Polyák Cs., Páger (Németh 69'), Tóth (Martók 78'), Orovecz, Kovács N., Széll (Mihály R. 57'). Vezetőedző: Bozóki Zoltán.

Csongrád:

Bíró - Bánfi, Bodor, Török, Sándor, Szabó L., Ormándi (Cseh 78'), Lenkei (Busa 42'), Somodi (Bálint 87'), Bertók, Nagy Á. Vezetőedző: Dósa Rácz Pál.

Gólszerző:

Somodi V. (75') Bozóki Zoltán:

"A helyzeteink megvoltak, de egy jól eltalált lövés a vendégek sikerét hozta."

Dósa Rácz Pál:

"Sajnálom, hogy ezt a gyönyörű szentesi ünnepet egy kicsit elrontottuk. A mérkőzés a játék képe alapján döntetlenszagú" volt de úgy érzem, és így fair, hogy el kell ismerni, Fortuna a mi kezünket fogta. Ez azonban mit sem von le a csapat sikeréből."

Online közvetítésünk:

90'
Hosszabbítás nélkül vége az összecsapásnak. A találkozó java részében egyenlő erők küzdelme folyt a pályán. Somodi Viktor nagyszerű egyéni alakítása végül a vendégek győzelmét eredményezte, óriási is a csongrádi örömünnep, bevették a szomszéd várat! Ezzel 10 pontosak, s megelőzték a tabellán a 9 ponttal álló riválist. A Szentesi Kinizsi TE századik születésnapi rendezvényét, reméljük, nem árnyékolja be az eredmény. A nap díszvacsorával ér majd véget.
89'
Szentesi rohamok, Bíró kapus azonban ura a helyzetnek, nagyszerűen szedi fel a labdákat a szentesi támadók elől.
87'
Bálint Attila érkezett a hajrára a gólszerző Somodi Viktor helyére. Továbbra is a csongrádi térfélen folyik a játék, veszély nélkül.
83'
Az első keményebb, kissé sportszerűtlen összecsapás után áll a játék, a csongrádiak aztán vissza is adták a labdát a hazaiaknak. Meg kell jegyezni, nagyon sportszerű volt eddig a meccs. A Szentes szeretne egyenlíteni, ám nem tud közel kerülni a vendégek kapujához. Ívelgetésekkel próbálkoznak a Kurca-partiak, az alacsony termetű védők viszont rendre jól avatkoznak közbe, fejelgetik kifelé a labdákat.
80'
Cseh Ormándi helyére érkezett a vendégeknél, Martók Tóthot váltotta hazai oldalon. Próbálkoznak a narancssárga mezesek, ám rendkívül stabilnak tűnik a Csongrád védekezése.
75'
GÓÓÓL 0-1! Somodi Viktor révén vezetést szereztek a csongrádiak. A vendégek játékosa ügyesen húzogatott a tizenhatoson, addig, amíg lövőhelyzetbe nem került. Észrevette, hogy az apró termetű Szabó kapus kint áll az ötösön, s szép mozdulattal ívelt fölötte a bal fölső sarokba. A 26 esztendős futballista első találatát érte el ebben a szezonban.
74'
Somodi Viktor a bal szélen három védő mellett vitte el a lasztit a vonalon, ügyesen adott középre, Busa Tamás kapásból lőtt, gyönyörűen védett a szentesi kapus. A Kurca-partiak is veszélyeztettek, ígéretes akciójuk lesen halt el.
70'
Nagy Ádám és Bertók Gábor fantasztikusan kombinált, Nagy 12 méterről lőhetett volna, ám abban a pillanatban odaértek és blokkoltak a szentesi védők. Több cserejátékos melegít mindkét oldalon.
69'
A remekül focizó, mostanra azonban a lábát fájlaló, húzó Págert Németh Arnold váltotta a Kinizsiben.
65'
60 méteren át vezette a lasztit Orovecz Sándor, volt szíve tovább passzolni a százszázalékos helyzetben lévő csereember, Mihály Róbert elé, aki viszont szó szerint elügyetlenkedte a ziccert, a kapu mellé lőtt. Miből lő gólt a Szentes, ha ebből nem sikerült?
61'
Nagy Ádám a mezőny legveszélyesebb embere. 18 méteres löketét Szabó Dániel tolta a jobb kapufára, onnan pattant kifelé. Odaát Orovecz Sándor ajtó-ablak helyzetből 4 méterről belsőzött mellé. Ahogy már megállapítottuk, egyértelműen győzelemre tör mindkét alakulat. Mindenki az első gólra vár!
57'
Széll Norbert le, Mihály Róbert be hazai oldalon. Mindkét legénység a győzelem lehetőségét kutatja, ezért is a frissítések.
53'
Újra Nagy Ádám keverte meg a szentesi védelmet, de a szükségesnél eggyel több cselt csinált, végül szerelték a védők. A kornert a tizenegyespont környékére ívelték a citromsárga mezesek, meg is találták a gólkirály, Bertók Gábor fejét, ő viszont fölé bólintott.
49'
Lajost Bordács László váltotta szentesi oldalon. Támadnak a hazaiak! A csongrádi védelem könnyelműsködött, szöglet következhetett, a kavarodásban az egyik támadó csúsztatni tudott, mégpedig a bal kapufára, ahonnan a dermedten álló Bíró kezébe pattant a labda. Ezt megúszták a vendégek...
46'
A Szentes kezdte a második félidőt. Újabb csere nem történt. Rögtön egy csongrádi támadás viszont, Nagy Ádám 15 méteres pörkölése alig-alig szállt fölé.
SZÜNET!
45'
Bertók Gábor 32 méterről nagyszerűen tűzött rá egy szabadrúgást, Szabó kapus kettőt lépve fogta mellre a bogyót. Ez volt az első felvonás utolsó jelenete, pihenőt kaptak az egységek a sporitól. Egyelőre nem találnak fogást egymáson.
42'
Meglepő csere a látogatóknál. Lenkei helyére Busa Tamás érkezett. Sérülést nem láttunk, taktikai megfontolások állhatnak a háttérben, vagy Dósa Rácz mester egyszerűen csak nem volt megelégedve Lenkei teljesítményével.
39'
Széll Norbert látványos ollózását fogta Bíró Mihály kapus. Nagy tapsot kapott a pompás mozdulat, egyetlen hiányossága az erő volt, ezért nem mozgatta meg különösebben a portást.
36'
Páger György kreativitását dicsérhetjük. A vékony dongájú játékos kiváló technikával oldja meg szervező feladatait, de a társak nem segítettek neki egyik támadásnál sem, így továbbra is várnunk kell az első valamirevaló szentesi lehetőségre.
32'
Csongrádi szabadrúgást figyelhettünk, Török Gábor 35 méterről szúrta rá, mintegy két méterrel kerülte el a bogyó a jobb kapufát.
28'
Két kiugrási kísérlet akadt el lesen, az egyik itt, a másik ott. Az utolsó passzok nem sikerülnek egyébként, a tizenhatosig szépen kombinál mindkét együttes.
25'
Picit alábbhagyott a kezdeti nagy harc és lendület. A Szentes átvette az irányítást, beszorította ellenfelét, de igazán nagy helyzetig nem jutott. A csongrádi védelmet kapu elé ívelt labdákkal tesztelik, a citromsárgák azonban eddig roppant magabiztosan állnak a lábukon.
21'
A hazai csatársorban Kovács Norbert a legaktívabb. Szépen verekedte ki magának a lövőhelyzetet, 22 méterről tüzelt, de erő már nem jutott a kísérletre, egy pattanás után a rutinos Bíró Mihály könnyedén ölelte magához, s már indította is övéit.
16'
Egy lecsorgó labdát adtak középre a hazaiak a szögletzászló környékéről, Bíró Mihály hálóőr fölött átszállt, de tíz centivel Kovács Norbert feje fölött is... Komoly lehetőség volt ez. Mindezzel együtt is inkább a szentesi térfélen pattog a labda, enyhe mezőnyfölényben a Csongrád.
12'
Szabó Dániel portásnak akadt vitája a sporival. (Érdekesség, hogy ő ezúttal Szél Bence eltiltása miatt állt a kapuba, általában a mezőnyben kap szerepet...) Az alkalmi kapus kirúgásába közvetlen közelről lépett bele az egyik csongrádi támadó, a labda a hazaiak szerencséjére a ketrec mellé gurult. Ha gól, a bíró megadta volna, hevesen reklamált is Szabó, aki szerint szabálytalanságot kellett volna fújni. A Szentes futballja egyébként eddig kicsit statikusnak tűnik, gyors szélső akciókkal operálnak a látogatók.
8'
A csongrádi Nagy Ádám kitörési kísérlete jelentette az első veszélyt. A tizenhatos vonalánál kanalazta el a remek támadó elől a lasztit az oldalról érkező szentesi védő, mielőtt százszázalékos gólhelyzet alakult volna ki.
4'
Hatalmas lendülettel estek egymásnak a csapatok, minden négyzetméterért meg kell harcolni a mezőnyben. Test-test elleni párharcok tömegének lehettünk már szemtanúi.
1'
Komoly biztatásban részesítik kedvenceiket a Kurca-parti ultrák, pompás fényár és petárdázás, piros-kék füstbombák vezetik fel a találkozót. (Fotóink a meccs közben, illetve végén!) A Csongrád hozta játékba a labdát közben.
12.55: A bemelegítés végéhez közeledünk, nincs már sok hátra a kezdésig. Egyre több érdeklődő a sporttelepen mindkét városból, Szentesről és Csongrádról is. Narancsszínű felsőben a vendégek, citromsárgában a hazaiak. Bordó vadonatúj mezt vetett volna be a Szentes, ám a játékvezető nem járult ehhez hozzá, mondván, könnyen összetéveszthető lenne a narancssárgával. 12.40: Napsütés, gyönyörű, a vártnál sokkal enyhébb időjárás várja az örökrangadót, s már lehetnek vagy kétszázan a lelátón. 12.15: Nagy-nagy szeretettel köszöntünk mindenkit a szentesi Pusztai László-sporttelepről. Örökrangadóval ünnepli századik születésnapját a Szentesi Kinizsi TE, az ellenfél a nagy rivális Csongrád TSE lesz. A sporttelep és a szabadidőház közötti kis téren nagy érdeklődés mellett már felavatták Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendájának szobrát, Csíky László szobrászművész alkotását, mely a futballzseni rúgómozdulatát ábrázolja. Centenáriumi emléktáblát lepleztek le az öltözőépületben Pusztai László tiszteletére, Szirbik Imre polgármester mondott beszédet. Az esemény díszvendége volt a 25-szörös válogatott Gujdár Sándor. A szoboravatásról külön cikkben számolunk majd be. Kezdés 13 órakor Zahorán János sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk a két vezetőedző nyilatkozatával ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.