Sport

Labdarúgás: országos döntőre utaznak a szegedi veteránok

Labdarúgás: országos döntőre utaznak a szegedi veteránok

2013. november 21., csütörtök
Labdarúgás: országos döntőre utaznak a szegedi veteránok
dtvcs_01_gs

Szombaton a gödöllői országos döntőben lép pályára Szeged 60 éven felüli labdarúgókból álló válogatottja. A megmérettetés apropóján egy rövid esélylatolgatás erejéig a SZEGEDma.hu szerkesztőségének vendége volt a regionális selejtezőket veretlenül záró csapat küldöttsége.

A beszélgetésen részt vett

Szamosvölgyi Zoltán

csapatvezető,

Farkas Imre

játékos-edző,

Nagy Zoltán

csapatkapitány,

Dudás Tivadar

, az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület Dél-Kelet Régió koordinátora, illetve

Nógrádi Tibor

, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója. A tréner elmondta, bár már elmúlt hetvenéves, mégis nagyon izgul a hétvégi torna miatt. Nagy álma, hogy együttese dobogós helyen végezzen, ehhez kapcsolódva Dudás Tivadar pedig kifejtette, alapvető céljuk a döntő körbe, a legjobb négybe való bejutás. Nagy Zoltán, a cséká kitért rá, a fináléba jutott 12 regionális bajnokot három csoportba sorsolják szombat reggel a szervezők, majd körmérkőzéses rendszerben játszanak egymás ellen 15 perces találkozókon. Ezt követi az egyenes kieséses szakasz, ahol eldől a 2013-as év országos bajnoki címe.

dtvcs_02_gs

Farkas Imre elárulta, nincs túl sok információjuk a mezőny többi csapatáról, bár azt tudják, a nagy rivális Pécs ellen parázs és nehéz meccs várhatna adott esetben a szegedi alakulatra, hiszen a Baranya megyeieket erősíti többek között az 1985/86-os szezonban magyar bajnoki ezüstérmet szerzett Pécsi MFC középpályása, idősebb

Dárdai Pál

is. Korábbi NB I-es futballistákat találunk persze a szegedi keretben is,

Bálint László

szintén a pécsi gárdában lépett pályára a magyar első osztályban, míg

Tóth András

a Tatabánya,

Hegedűs Ferenc

,

Gerecz Péter

,

Kozma János

és

Wenner Vilmos

pedig a SZEAC színeiben szerepelt a legmagasabban jegyzett honi ligában. Szamosvölgyi Zoltán szóvá tette, a rövid játékidő valószínűsíti, hogy a torna mérkőzésein sok esetben egy-egy gólok döntenek majd, így kiemelten lényeges szempont lesz a védelem stabilitása. E szempontból különösen fontos kérdéssé avanzsálódik, hogy az egyik legkeményebb szegedi bekknek számító Wenner porcsérülése mellett megkapja-e az orvosi engedélyt a szombati játékra. Dudár Tivadar ismertette, a 2009-ben alakult szegedi együttes lelkes, szorgalmas munkával építkezik, halad lépcsőfokról lépcsőfokra. Nagy örömükre a SZVSE létesítményében kedvező feltételek mellett tudnak készülni. A csapat egyre népszerűbb, folyamatosan keresik fel őket az újabb érdeklődők. A jövőre vonatkozóan kitért rá, akadnak elképzeléseik arra nézve, hogy a jelenleg jogi személyiség nélkül működő szegedi csapatot egyesületként jegyezzék be, így több lehetőségük nyílna pályázatokon való részvételre. Nagy Zoltán hozzátette, ezt az irányt még mindenképpen alaposan meg kell vizsgálniuk, hiszen nincs meg a garancia az újonnan létesülő szervezet gazdasági stabilitására.

dtvcs_03_gs

Nógrádi Tibor, az MLSZ megyei igazgatója szerint eddig is nagy dicsőséget jelentett a csapat szereplése a megyére és a régióra nézve. „Persze, igazi motivációt mindig a győzni akarás ad, így kívánom a játékosoknak, hogy a siker reményében lépjenek pályára a gödöllői finálé meccsein. De érjenek el akármilyen eredményt végül, mi már mindenképpen büszkék leszünk rájuk, és azért dolgozunk, hogy mind Szeged veterán válogatottja, mind általában a futballszeretők büszkék lehessenek a megye labdarúgására és az azt körülvevő miliőre” – tette hozzá az MLSZ Csongrád megyei igazgatója. Az együttes péntek délután indul Gödöllőre, a másnapi torna 8 óra 30-kor a megnyitóval kezdődik a csoportok sorsolását követően.

Szeged csapatának utazó kerete az országos döntőre:

Miskolczi Ferenc, Nagy Mihály (kapusok), Antal Ferenc, Bálint László, Buka János, Farkas Imre, Gerecz Péter, Hegedűs Ferenc, Kozma János, Nagy István, Nagy Zoltán, Pálinkó Mihály, Szentes Bíró Ferenc, Tóth András, Wenner Vilmos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.