Sport

Labdarúgás: Csongrád elleni örökrangadóval jubilál a Szentesi Kinizsi

Labdarúgás: Csongrád elleni örökrangadóval jubilál a Szentesi Kinizsi

2013. november 15., péntek
Labdarúgás: Csongrád elleni örökrangadóval jubilál a Szentesi Kinizsi
szentesi_kinizsi_csanadpalota19_gs

Szomszédvárak ütközetén ünnepli fennállásának századik évfordulóját a Szentesi Kinizsi TE, Bozóki Zoltán tanítványaihoz a Csongrád TSE látogat a megyei I. osztály 14. fordulójában.

Az 1913-ban alapított Szentesi Kinizsi egész napos rendezvénysorozattal készül centenáriuma ünneplésére, a fő attrakciónak pedig a 13 órakor kezdődő megyei presztízscsata ígérkezik, amelyen az újonc ellenfele a tavalyi hatodik helyezett csongrádi alakulat lesz. Bár a két település egymáshoz viszonyított közelsége okán e párharc talán csak a Manchester United – Liverpool ütközetekkel vehető egy kalap alá a helyi szurkolók szemével, ugyanakkor a csapatok tabellán elfoglalt helye önmagában is parázs meccset ígér. Míg a hazaiak a 12., addig

Dósa Rácz Pál

legénysége a 14. pozíciót tudhatja magáénak a 16 csapatos mezőnyben. A két együttes utoljára a 2009/2010-es szezonban futott össze a megye élvonalában, akkor oda-vissza a Csongrád nyert, majd később meg is nyerte a bajnokságot, a Szentes pedig utolsóként kiesett a másodosztályba. Három év várakozást követően adott a lehetőség a Kinizsi előtt a visszavágásra, nagy kérdés, élni tudnak-e Mihály Róberték a kínálkozó eséllyel.

Hatpontos meccset nyerne a Szentes

ONLINE

A Szentesi Kinizsi TE - Csongrád TSE megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 13 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

A statisztika nem ígér sok jót a hazaiaknak, hiszen

Bozóki Zoltán

alakulata szeptember 28., azaz a Kistelek elleni 4-3 óta nyeretlen hazai pályán, sőt, a legutóbbi négy meccsét elveszített, az előző két körben például a

Tisza Volán

és a Makó összesen 15 találattal terhelte meg 0 ellenében a szentesiek gólarányát. A gondokat tovább növeli, hogy az első számú kapus,

Szél Bence

piros lapot kapott az előző körben, így eltiltott, de nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére

Lekrinszki Ariel

sem, akit még a volánosok ellen küldött idő előtt zuhanyozni a bíró. A legnagyobb kérdés talán az a csapatnál, mikor találja meg végre góllövőcipőjét

Mihály Róbert

, a 26 éves támadó az előző szezonban a megyei II. osztály legeredményesebb támadójának bizonyult 30 meccsen lőtt 37 találatával, idei 11 fellépésén azonban mindössze egyetlen alkalommal talált a kapuba, a már említett Kistelek elleni hazai összecsapáson. "Mind a két csapat a hátsó régióban van, ezért mind nekünk, mind a Csongrádnak égetően szükséges lenne a pont-, de inkább pontok szerzése. Akik kiestek az NB III-ból, toronymagasan jobb csapatok, illetve ebbe a kategóriába tartozik az UTC is, ellenük nem nagyon lehet bravúrokat elérni, az alsóházi együttesek így leginkább csak egymástól tudnak pontokat gyűjteni. Nem könnyű ez a helyzet számunkra, hiszen tavaly még bajnoki címet ünnepelhettünk, érezhetően visszaesett azóta az önbizalmunk. Ugyanakkor bízunk a hazai pálya előnyében, mindenképpen győzelemre fogunk játszani, szeretnénk méltóképpen ünnepelni a csapat centenáriumát" – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Bozóki Zoltán edző.

Önbizalomtól telve készül a Csongrád

szvse-csongrad_mj-10

Tíz mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját adta át a múltnak az előző fordulóban a Csongrád, miután

Bertók Gábor

triplájának is köszönhetően legyűrte a Kisteleket hazai pályán. A saját nevelésű támadó kísértetiesen hasonló teljesítményt nyújtott tavaly a megye élvonalában, mint a már említett Mihály Róbert egy osztállyal lejjebb, 30 mérkőzésen vágott 37 góljával gólkirályi címet szerzett az idény végén. Szentesi riválisával szemben neki idén is megy, amihez a legjobban ért, hiszen 13 fordulót követően már öt találatnál jár, dacára csapata gyengélkedésének. Mivel társaihoz hasonlóan ő is bevethető szombaton, elméletben nincs akadálya, hogy rossz vendég módjára riogassa a kapu előtt a hazai védőket. "Mondhatnám kötelező jelleggel, hogy győzelmet várok, de ennyire nem egyszerű a helyzet. A Szentes - Csongrád mindig presztízsmérkőzés, függetlenül attól, hol állnak a csapatok a tabellán. Sajnos ezúttal mindkét együttes a kiesés ellen küzd, habár ez akár még meg is spékelheti a meccset, ráadásul régen találkozott már nagyon a két gárda. Úgy gondolom, hogy a Kistelek elleni győzelem javított némileg az önbizalmunkon, és nem feltartott kézzel megyünk Szentesre. Véleményem szerint a küzdelem dominál majd a találkozón, mindkét csapat győzni akar majd mindenáron, azt mondom, háromesélyes az összecsapás. Szeretnénk nyerni, de ha döntetlen lesz, akkor sem leszek elkeseredve" – adott hangot várakozásainak Dósa Rácz Pál, a Csongrád októberben kinevezett trénere.

A Szentesi Kinizsi TE előző heti összeállítása:

Szél – Szeles, Lajos, Vincze, Kis, Polyák Cs., Páger, Kánvási, Tóth, Orovecz, Kovács.

A Csongrád TSE várható összeállítása:

Bíró – Bánfi, Török, Bodor, Sándor, Budai, Ormándi, Szabó, Somodi, Bertók, Nagy.

Így játszott a Szentesi Kinizsi TE az előző fordulóban:

Makói FC – Szentesi Kinizsi TE 7-0 (2-0)

Makó. Vezette: Soós István (Hideg Bence, Barna Zoltán).

Szentes:

Szél – Szeles, Lajos, Vincze, Kis, Polyák Cs., Páger, Kánvási (Polyák A.), Tóth, Orovecz (Pengő), Kovács.

Vezetőedző:

Bozóki Zoltán.

Piros lap:

Szél (30’).

Így játszott a Csongrád TSE az előző fordulóban:

Csongrád TSE – Kisteleki TE 4-1 (2-0)

Csongrád. Vezette: Vereska Mátyás (Csöngető Endre, Gáleg Ferenc Lajos).

Csongrád:

Bíró – Bánfi, Török, Bodor, Sándor, Budai (Cseh), Ormándi (Busa), Szabó, Somodi (Bálint), Bertók (Lenkei), Nagy (Keller).

Vezetőedző:

Dósa Rácz Pál.

Csongrádi gólszerzők:

Bertók (3), Nagy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.