Sport

Labdarúgás: Ásotthalmon hagyta veretlenségét a Vásárhely

Labdarúgás: Ásotthalmon hagyta veretlenségét a Vásárhely

2013. november 23., szombat
Labdarúgás: Ásotthalmon hagyta veretlenségét a Vásárhely
szvse_hfc_mj22

Az első félidőben meglepte ellenfelét a hazai gárda, a másodikban feljött az éllovas, de nem tudott pontot menteni.

Ásotthalom, 200 néző
2013.11.23., 13:00
Ásotthalom TE
Hódmezővásárhelyi FC
A meccs véget ért.
játékvezető: Vereska Mátyás • asszisztens: Csamangó Tamás, Kasza László
2
-
0

Labdarúgó megyei I. osztály 15. forduló:

Ásotthalom TE - Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (1-0).

Ásotthalom, 200 néző, vezette: Vereska Mátyás (Csamangó Tamás, Kasza László)

Ásotthalom:

Ábrahám - Németh, Vastag, Rencsár, Bogdán, Szlobodnyik, Kiszner, Csáki (Hatvani Z. 87'), Baji R. (Baji Sz. 89'), Török, Kothencz (Szloákovics 84'). Vezetőedző: Hevesi Tibor.

Hódmezővásárhely:

Vasas - Jesenszki, Kökény, Antal, Szakál, Keller, Varga R. (Király 74'), Hatvani, Huszka (Szabó M. 64'), Konc, Rácz (Huszár 62'). Vezetőedző: Dezső Ferenc.

Gólszerző:

Rencsár J. (33'), Török A. (90')

Kiállítva:

Keller Z. (64') Hevesi Tibor:

"Tudtam, hogy motivált lesz a csapatom, s picikét talán jóllakott az ellenfél. Azt kaptam a srácoktól, amit vártam, szívvel-lélekkel mindent megtettek az Áfonyák győzelméért. Szépre sikeredett az őszi szezonunk zárása."

Dezső Ferenc:

"A sorozatok azért vannak, hogy megszakadjanak. Sajnos a mi jó szériánk Ásotthalmon véget ért. Tavasszal egy újat szeretnénk kezdeni, mely legalább ilyen hosszú lesz reményeink szerint, mint a mostani."

Online közvetítésünk:

VÉGE!

94'
Itt a vége a meccsnek és a Hódmezővásárhelyi FC őszi veretkenségének! Az Ásotthalom megállította a listavezetőt, köszönhetően elsősorban remek és elszánt első félidei játékának.
90'
GÓÓÓL 2-0! Eldőlt! Kinyílt, kitámadott a Vásárhely, Vasas kapus ívelt előre, Kiszner vágta vissza, Hatvani Zoltán lépett ki ezzel a labdával a jobb szárnyon, centerezett, érkezett belül Török András, és könnyedén helyezett a hálóba.
89'
Újabb taktikai csere: Baji Renátó helyére testvére, Szabolcs érkezett a kékeknél.
88'
22 méterről Konc Adrián tudott lőni, szépen tüzelt, vetődve védett a jobb alsónál Ábrahám Tamás.
87'
Nagyot küzd az egyenlítésért az őszi bajnok, de az Ásotthalom állja a sarat. Itt az újabb csere hazai részről: Csáki le, Hatvani Z. be.
84'
Kothencz Leventét Szolákovics váltotta hazai oldalon, ez volt az első cseréje Hevesi Tibornak.
83'
Egyre komolyabb nyomás alatt a hazai kapu. Szórványossá váltak az ásotthalmi kontrák.
80
Balról tekertek középre szabadrúgást a piros mezesek, a hatalmas tömörülésben győztek az ásotthalmiak, sikerült felszabadítaniuk.
79'
Sietős már a vendégeknek, Vasas kapus is feljön a középpályára egy szabadrúgást elvégezni. Határozott fölényben a tíz emberrel játszó HFC, mely az idővel is versenyt fut.
75'
Kökény Tamást feltolta centerbe Dezső Ferenc. A vásárhelyiek folyamatosan a hórihorgas futballista fejét keresik, aki megpróbál oldalra lekészíteni. Egyelőre hatékony fegyvernek tűnik ez a szerkezeti módosítás, persze ettől még érintetlen az ásotthalmi háló.
74'
Király jött be Varga R. helyére a vásárhelyieknél. Szabó Márk beadását pedig a jól bemozduló Hatvani elől vágták ki a hazai védők. Becsülettel küzdenek az egyenlítésért a pirosak, s némi fölényt is kiharcoltak az emberhátrány ellenére.
70'
Hatvani József a büntetőterületen belülről estében ívelt Ábrahám fölött alig-alig mellé. A vendégek erősen vitatták az esés okát, szerintük tizenegyesnek kellett volna következnie.
69'
Antal Krisztián egyenlíthetett volna! Szabó Márk az alapvonaltól erősen lőtt középre, Antal 1 méterről belsőzött, fura mozdulattal, messze fölé.
66'
Komoly bajban a listavezető! Keller Zoltán kezezésért megkapta második sárgáját, így aztán mehet tusolni.
65'
A nagy formában futballozó Baji Renátót ugratták ki a kékek, a csatár 12 méteres löketét a rövid alsónál csípte el Vasas.
64'
Huszkát Szabó Márk váltotta a vásárhelyieknél. Ezt megelőzően Hatvani József jobbról, a tizenhatos sarkáról a hosszú kapufát találta el. Csaknem kiegyenlített a Vásárhely!
62'
A vendégek hajtották végre az első cserét, Rácz Dezső helyére Huszár érkezett.
61'
A mezőnyben teljesen kiegyenlítetté vált a mérkőzés, a nézők roppantul élvezik a gigászi csatát.
59'
Újból a hazaiak veszélyeztettek. Egy jobb oldali beívelésre egyszerre érkezett Baji Renátó és Vasas Gábor kapus, a csatár még beleszúrt a labdába, mely a portás testéről kifelé pattant.
55'
Kothencz Levente futott az alapvonalig, beadása a kapu mögé hullott, pedig többen is gólra éhesen érkeztek középen. A következő akciónál Baji Renátó a tizenhatoson belülre cselezte magát, ott állították meg a piros mezes védők. Pompás, kőkemény hajrára van kilátás ezen a meccsen. A vendégek biztosan mindent megtesznek majd az egyenlítésért, a fordításért, az ásotthalmiak pedig az ősz egyik legnagyobb bravúrjáért.
53'
Ígéretes pozícióból jutott szabadrúgáshoz a Vásárhely, a felívelést azonban kibólintották a védők. Komoly harc folyik egyébként mindent négyzetméterért.
50'
Labdája volt a 2-0-hoz az Ásotthalomnak! Török András 7 méterre a kaputól kapta meg a lasztit, át is vehette, ám egyik társa - ha jól láttuk, Baji Renátó - zavarta, így nem tudta értékesíteni a ziccert. Egyébiránt mintha kezdeményezőbb lenne már a HFC is.
46'
Fergeteges első félidei teljesítményével az Ásotthalom igen közel került ahhoz, hogy elvegye a Hódmezővásárhely őszi veretlenségét. Még negyvenöt percig kell kitartaniuk a kékeknek. Nagy kérdés, képesek lesznek-e újítani a Dezső-legények... Mindenesetre ők indították el a bogyót. Csere nem történt.

SZÜNET!

45'
Parázs végjáték, elképesztő küzdelemmel. Remek második félidő vár ránk!
42'
Kiszner nagyszerűen ívelt balról a hosszúra, Csáki belsővel lőtt, a jobb kapufáról vágódott kifelé labdája. Ez is óriási helyzet volt! Ezután 18 méterre a kaputól Baji Renátót vágta fel Kökény Tamás, Kiszner szabadrúgása a felső lécről perdült a ketrec mögé. Már nem is nagyon lehet számolni az ásotthalmi kapufákat...
38'
26 méterről végzett el szabadrúgást az Ásotthalom. Kiszner Antal zseniális lövése a felső léc és a kapufa találkozását találta telibe, onnan pattant le a gólvonalra, sokan bent látták, a játékvezető továbbot intett. Az ismétlés is érkezett egy fejes formájában, nem sokkal szállt mellé, talán súrolta is a kapufát.
37'
Nem tudott egyelőre váltani a HFC, Ábrahám kapusnak nincs dolga ebben az időszakban.
33'
GÓÓÓL! Vezetnek a hazaiak, góllá érett a nyomás. Csáki Róbert jobbösszekötőből elvégzett szabadrúgására az előrehúzódó csapatkapitány, Rencsár József érkezett, s 6 méterről mintaszerűen fejelt a jobb alsóba.
31'
Meddővé vált a hazaiak fölénye. Az Ásotthalom uralja a meccset, megy előre, a Vásárhely kivárásra játszik.
29'
Baji Renátó az alapvonal tájékáról lőtte el a labdát a kapu előtt, majd Török András szúrta rá, Vasas kapusnak ez már komolyabb gondot okozott, csak másodszorra kaparintotta meg.
26'
Továbbra is a kékek rohamoznak, a széleken próbálják megbontani a vásárhelyi védelmet. Középen igen stabilnak tűnik ez a fal. 19 méterről tűzte rá ebben a pillanatban Szlobodnyik Gábor, lövése félmagasan a kapu közepébe tartott, Vasas Gábornak nem okozott gondot a hárítása.
23'
Ásotthalmi nyomásról beszélhetünk, beszorult a HFC. A hazai pad és környezete közben többször is reklamál, a játékvezetői mezőnybeli ítéleteivel nincsenek megelégedve.
19'
Izgalmak mindkét ketrec előtt. Előbb Konc Adrián a bal szélen tökéletesen ment el, beadása éppen csak magas volt Rácz Dezsőnek, aki nem tudta kellőképpen irányítani, fejesében sem erő nem volt, sem pedig irányzék. A túloldalon Kiszner Antal zseniálisan centerezett, Baji Renátó az ötösről belsővel alig lőtt a bal kapufa mellé.
15'
Rengeteg fejessel dúl a harc a középpályán, mintha stukkbajnokságot tartanánk a strandon. Látványos jelenetsornak lehettünk tanúi, közelebb persze senki sem jutott a kapuhoz.
13'
Immár az Ásotthalom előtt is adódott helyzet. Vasas Gábor kapusnak kellett öklöznie, a berobbanó támadók elől kornerre mentett. Hazai lábakon vándorol a bogyó, stabil védekezésből kontrákra épít az éllovas.
10'
Érdekesség, hogy az Ásotthalom általában vasárnap játssza hazai mérkőzéseit, ezúttal azért tették szombatra a derbit, hogy a csapattagok részt tudjanak venni egykori társuk, a jelenleg a Tápét erősítő Szűcs Krisztián esküvőjén. Neki ezúton is sok boldogságot kívánunk!
8'
Mezőnyjáték bontakozott ki a két tizenhatos között. Ebből újra a vásárhelyiek indítottak gyors akciót, Hatvani elől kellett szögletre tisztáznia Ábrahám Tamás kapusnak. A két együttes hasonló arányban birtokolja a labdát, ám a kékek még nem tudták átverekedni magukat a vendégek védelmén, a pirosak már kétszer is veszélyeztettek.
4'
Ásotthalmi mezőnyfölény után itt az első hatalmas vendéghelyzet. Hatvani József beadását Konc Adrián 7-8 méterről belsővel csúnyán fölé vágta.
1'
Tiszta pirosban a Vásárhely, kék felsőben, nadrágban, fehér sportszárban az Ásotthalom. Ideális labdarúgóidőben kezdődött meg a találkozó így november 23-án is. A hazaiak hozták játékba a labdát.

12.45:

Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik az éllovas Hódmezővásárhely utolsó őszi bajnoki mérkőzése, mégpedig a mindenkire veszélyes Ásotthalom otthonában. A vendégek az első forduló mórahalmi döntetlenjét követően zsinórban tizenháromszor (igaz, kilencszer is csupán egyetlen gólocskával) győztek, s ezúttal is erre készülnek. Kezdés: 13 óra!

Beharangozónk a két vezetőedző nyilatkozatával itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.