Közélet

Külföldieket is fogadniuk kell az éjjeli menedékhelyeknek és hajléktalanszállóknak

Külföldieket is fogadniuk kell az éjjeli menedékhelyeknek és hajléktalanszállóknak

2013. november 25., hétfő
Külföldieket is fogadniuk kell az éjjeli menedékhelyeknek és hajléktalanszállóknak

Az Országgyűlés hétfőn lehetővé tette, hogy az őrzött szálláshelyekről, közösségi szállásról vagy befogadó állomásról elbocsátott külföldiek is betérhessenek az éjjeli menedékhelyekre és hajléktalanszállókra.

A szociális igazgatásról szóló törvény módosítását két fideszes képviselő,

Ágh Péter

és

Vas Imre

kezdeményezte és a kormánypártok mellett az LMP politikusai is támogatták, míg az MSZP és a Jobbik nemmel voksolt. Az előterjesztők a tél közeledtével indokolták, hogy az ország területén tartózkodó és az idegenrendészeti menekültügyi eljárást elhagyó külföldieknek ne kelljen közterületen vagy erre alkalmatlan helyiségekben tölteniük az éjszakát. A parlament ugyanezen döntésével pontosította azt a korábbi rendelkezést is, amely a segélyhívó számok nem rendeltetésszerű használatának büntetéséről szól. A fideszes képviselők szerint erre azért volt szükség, mert az elmúlt hónapok tapasztalata azt mutatta, hogy a szolgáltatók nem minden esetben tesznek eleget a rendőrség adatigényléseinek. Az új törvényszöveg értelmében a szolgáltatónak ezentúl érintett előfizetőik nevét, születési helyét és idejét, valamint édesanyjuk születési nevét, továbbá lakcímét és értesítési címét is meg kell adniuk. Cégek esetében az előfizető neve és székhelye mellett a képviselő családi nevét kell közölniük a hatósággal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.