Sport

Kézilabda: SZKKSE - KSZSE városi rangadó, ezúttal a bajnokságban

Kézilabda: SZKKSE - KSZSE városi rangadó, ezúttal a bajnokságban

2013. november 22., péntek
Kézilabda: SZKKSE - KSZSE városi rangadó, ezúttal a bajnokságban
szkkse_-kszse01_gs

Október végén a kupában már összecsapott a női kézilabda NB I/B két szegedi egysége, akkor meglepetésre a KSZSE diadalmaskodott. Megbotlik-e ellenük a bajnokságban is az SZKKSE?

A dorozsmai kézis lányok október 30-án hazai közegben fogadták a magyar kupa 3. körében a szegedi-algyői egységet, amely meglepetésre végig irányítva a mérkőzést,

négygólos győzelemmel ejtette ki

az NB I/B-s bajnokság Keleti csoportjának veretlen listavezetőjét. Az idén remek formában játszó, 17 gólig jutó

Forgó Nikolett

irányításával a vendégek akkor kiválóan, szervezetten játszottak, míg a hazaiaknál

Selmeczi Sarolta

sérülése miatt átalakított csapat lépett pályára. Bár tudvalévő, az SZKKSE-Chance-Exicom egysége a bajnokságban tör babérokra, a kupafiaskó így is váratlannak számít, ugyanakkor a KSZSE-Algyő szempontjából nézve óriási bravúr. Buchholcz-Huba Dóra tanítványai egyébként a héten lejátszották kupameccsüket a legjobb nyolc közél jutásért, amelyen végül az NB I-es Debrecen parancsoljt megálljt, ám

a hazaiak derekasan helytálltak

. A papírforma ezúttal is a Marosán-csapatnak kedvez, akik eddigi összes bajnokijukat megnyerték a szezonban, s magabiztosan, száz százalékos teljesítménnyel vezetik a tabellát, 5 ponttal megelőzve a jelenlegi 2. SZISE-t, és a 3. Inárcs-Örkényt, legutóbb épp e csapatot győzték le idegenben, négygólos hátrányból fordítva hat találattal Aron Andreáék. A KSZSE ugyanakkor hazai közegben kapott ki a Szent István SE-től, s kissé meg is torpant, ám 14 pontjával ott van a rendkívül szoros élbolyban az 5. helyen. A két gárda azonban igen jól ismeri egymást, s mint a kupatalálkozó is mutatta, bármi megtörténhet az összecsapáson. Hogy születik-e meglepetés szombaton, az 17 órától kiderül az Ács Géza Sportcsarnokban, és a SZEGEDma.hu oldalain is, portálunk ugyanis élőben közvetíti a találkozót, amelyet felvételről a Telin TV is műsorára tűz a jövő hét folyamán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.