Közélet

„Jelentkezett” a graffitis – újra lefújta a szegedi műemléket

„Jelentkezett” a graffitis – újra lefújta a szegedi műemléket

2013. november 27., szerda
„Jelentkezett” a graffitis – újra lefújta a szegedi műemléket
graffiti02_gs

Az 50 ezer forintos „vérdíjra” úgy válaszolt a rongáló, hogy az „50 ezer f… ?” szöveget írta a kirakatra – most már feljelentés is született.

November elején egy műemléki házban uniós pénzből felújított rendelő ablakát és

annak faszerkezetét festette le egy rongáló

. A Stefánia és az Arany János utca sarkán újították fel a műemléki épület egyik helyiségét. A Stefánia Klinika ügyvezetője,

Juhászné Bartha Zsuzsanna

akkor nem tett feljelentést, azt nyilatkozta portálunknak, hogy a vállalkozás már régóta működtet az ingatlanban egészségközpontot, most pályázati pénzből teljesen megújul a helyiség igen szigorú feltételek mellett, hiszen az épület műemléki védettség alatt áll. „Évek óta probléma, hogy összefirkálják a falakat, ablaküveget, ajtót súlyos összegeket költöttünk már el a helyreállításra. A mostani eset azért is bosszantó különösen, mert épp a műemléki és uniós elvárásoknak megfelelően végezik a szakemberek a felújítási munkálatokat” – mondta az ügyvezető, aki akkor még úgy döntött, hogy egyelőre nem fordulnak rendőrséghez, hanem felajánlanak 50 ezer forintot annak, aki információval rendelkezik az elkövető személyéről. A takarítást és a felajánlást követően a maga módján „jelentkezett” is a firkász. Ismét összefirkálta az üveget és a fakeretet. „50 ezer f.. ?’ – felirattal üzent egyértelműen. A kézjegyek szerint nem is egy, hanem három alkotóval lehet majd dolga a rendőrségnek, az ügyben ugyanis feljelentés született ezúttal. Aki tehát tud érdemi információt a firkálóról, az nemcsak a 06-30-53-70-350-es telefonszámon vagy e-mailben, az aresz@t-online.hu címen jelentkezhet, hanem a rendőrséghez is fordulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.