Kultúra

Hétfőtől jegyeket is lehet venni a szabadtérire

Hétfőtől jegyeket is lehet venni a szabadtérire

2013. november 11., hétfő
Hétfőtől jegyeket is lehet venni a szabadtérire
herczeg

Hétfőn indul a Dóm téri előadások jegyértékesítése. A 2014-es évad musicalszenzációjára, a Mamma Miára már akár négyezer-száz forintért is kaphatók belépők. Herczeg Tamást, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatóját kérdeztük.

– Eddig csak foglalni lehetett a szóló jegyeket, hétfőtől azonban már meg is lehet venni a belépőket. Mik a tapasztalatok, melyik eddig a legnépszerűbb darab?

– Eddig a Mamma Miára, az évad musicalszenzációjára tetették félre a legtöbb tikettet. A kihagyhatatlan előadásra, mely hazánkban még sosem szerepelt és a világon először Szegeden látható non-replica változatban, már négyezer-száz forintért is lehet jegyet váltani.

– Kuriózumnak ígérkezik az évad első bemutatója is. Mit tudhatunk a Zorbáról?

– A Zorba iránt is hatalmas az érdeklődés. Nem csoda, hiszen a dallamok – hasonlóan az ABBA zenéjéhez – ott csengnek mindannyiunk fülében, és a film is meghatározó élményt jelent többeknek. A tánc nyelvén elmondott történet már önmagában lebilincselő, még vonzóbbá teszi azonban a darabot, hogy Szegeden eddig még sosem tapasztalt látványvilággal, a legmodernebb 3D-s vetítéstechnikával kerül színre. Már kettőezer-kilencszáz forinttól lehet rá belépőket kapni.

– A Csárdáskirálynő és a Háry János képviseli az idei évadban a magyar szerzők műveit. Ezekről mit lehet tudni?

– A Kálmán-operettre és a Háry-daljátékra akár háromezer-háromszáz forinttól is lehet jegyet váltani. Előbbi a Budapesti Operettszínház előadása lesz, parádés szereposztással, utóbbi pedig saját produkciónk, melyben a nagyotmondó obsitos történetét szintén igazi fesztivál-szereposztás teszi várhatóan felejthetetlenné. De a tavalyi évad közönségkedvencét, az Elfújta a szélt is ki kell emelnem. Érdemes annak is újra jegyet váltani, aki már látta, hiszen kizárólag a szegedi előadások kedvéért lépnek fel benne új szereplők. Erre a darabra négyezerszáz forint a legkedvezőbb árú belépő.

– Milyen bérleteket kínál a szabadtéri?

Zorba-Csárdáskirálynő-Elfújta a szél, Csárdáskirálynő-Háry János illetve Háry János-Mamma Mia konstrukcióink vannak. Többen karácsonyi ajándéknak szánják őket, és igyekeznek lecsapni a limitált ünnepi bérletre is, melyben a Mamma Mia mellett valamennyi Dóm téri produkció szerepel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.