Közélet

Gazdit keresnek az út szélén született kiskutyák

Gazdit keresnek az út szélén született kiskutyák

2013. november 26., kedd
Gazdit keresnek az út szélén született kiskutyák
orpheus

Az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai biztonságba helyezték a Röszkei út mellett született három kölyökkutyát és anyjukat. Gazdit keresnek!

A Szegedről Röszke felé haladókat hetek óta borzolta annak az út mellett megszült kutyamamának és a három kölykének a helyzete, akiket a sűrű forgalom elég nagy veszélynek tett ki. Helyi állatbarátok etették, házikót csináltak számukra, de ez nem volt megoldás. Az emberektől tartó anyakutyát lekábítása után sikerült csak megfogni, a kölykökkel együtt az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központjában kapott menedéket. Az anyakutya a picikkel együtt a www.ebangyal.hu gazdikeresőben várja szerető örökbefogadók jelentkezését. A háziállatok tartásának minősége az ember felelőssége. Ha a kutyák / macskák szaporodását kordában tartjuk, azzal állatok szenvedését előzhetjük meg.

Seres Zoltán

, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint csak egy picit kellene odafigyelni, és a felelősebb állattartás révén egy kevesebb szenvedést tartalmazó világban boldogabban lehetne élni. Ráadásul állatot kitenni, elhagyni, szenvedtetni bűncselekmény, amiért könnyen letöltendő börtönt kaphat az elkövető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.