Sport

Futsal: kevesen voltak a győzelemhez a szegediek

Futsal: kevesen voltak a győzelemhez a szegediek

2013. november 18., hétfő
Futsal: kevesen voltak a győzelemhez a szegediek
utc_haladas25_gs

A nézőknek tetszett, az UTC-nek nem annyira a Haladás elleni derbi, ami sok helyzetet, látványos gólokat hozott és hazai győzelmet.

A közvetítés támogatója a GS-VILL 94 Kft.

Férfi futsal NB I 10. forduló:

Swietelsky-Haladás VSE - UTC Futsal Team 5-2 (4-1)

Szombathely, Aréna Savaria, 200 néző. Vezette: Kovács Gábor (Rózsa József, Makk László)

Haladás:

Németh K. - Czeglédi, Halmos, Horváth, Dorogi. Cserék: Zseli, Németh P., Szimcsák, Gyurcsányi, Tompa, Vidák, Bogyó. Vezetőedző: Pálmay Tamás.

UTC:

Tombácz - Bullás, Hegyesi, Dürgő, Fülöp. Csere: Vasas, Takács R., Szentes-Bíró, Végh, Erhardt. Vezetőedző: Brinszky Adrián.

Gól:

Dorogi (3), Németh P., Halmos, illetve Dürgő, Hegyesi.

Sárga lap:

Czeglédi (23'), Vidák (14'), illetve Erhardt (14').

Online közvetítésünk:

Nagyon elment az első félidőben a hazai gárda, a helyzetei a szegei csapatnak is meg voltak, de a Haladás is hibázott még szép számmal ziccereket, a második félidőben a fordításhoz talán kellet volna a kényszerűségből itthon maradt szegediek közül még egy-két játékos.

VÉGE

40'

A végjátékban veszélyesebb az UTC, érkeznek a lövések, Dürgő, Bullás, de még Tombácz is próbálkozik, sikertelenül, nem születik találat. Vége a mérkőzésnek.

38'

Mindkét csapat kiviszi a kapusát mezőnybe támadásoknál, teljesen széthúzva a mezőnyt. Legutóbb Dürgő maradt le négy méternél pár centivel egy keresztlabdára, a kapu már üres volt.

36'

Két hatalmas bravúrt mutatott be a szegedi kapus egymás után, 4-5 méterről érkeztek a löketek.

35'

Gyurcsányi egy szép akcióval került üres helyzetbe, Tombáczon túljutott, de érkezett egy szegedi mezőnyjátékos és kisegítette Tombit.

33'

Elvesztett labda után játszanak ki minket, megjáratja a Haladás gyorsan, Tombácz lemarad, de Szimcsák mellé gurít tiszta helyzetből.

32'

GÓÓÓL! 5-2!

Előbb mellé lövünk egy akció után, de a második már betalál. Hegyesinek érkezik a visszagurítás, aki 8 méterről lő a hálóba. 5-2

30'

Két kidolgozatlan szegedi lövés is elakad a hazai lábakban. Szegedi időkérés.

29'

Tombácz ismét mezőnyben, újra labdavesztés, az üres kapura fellőtt labda ezúttal mellé száll. Félpályáról lőnek nekünk szabadrúgást, kaput sem fog.

28'

Bullást futotta le Szimcsák, de futtából nem tudott jól célozni. Az UTC az ellentámadásból egy oldalhálót lő.

26'

GÓÓÓL! 5-1!

Tombácz ismét a mezőnyben, fölényben adogatunk, de egy felesleges, igazi lövőhelyzet nélküli próbálkozásból vesztünk labdát, Halmosnak nincs nehéz dolga az üres kapuba gurítani.

5-1

25'

Dürgő nagy bombát ereszt el 13 méterről a bal felső felé, nagypályás vetődéssel úszik a labdáért Németh K. és hárít.

24'

5-4-es játékból rúgjuk ki a labdát. Majd jöhet a Haladás. Dorogi hozza fel jobbról, egészen az alapvonalig, keresztbe lő, Németh P. két méterről fölé.

24'

Ismét Németh P. a főszereplő, kapura tör jobbról, de lövés közben elesik, mellé.

23'

A másik oldalon Németh Péter sarkazását kell megemlíteni, amivel mindenkit átvág, de elgurul a labda a kapu előtt.

23'

Dürgő rúgott kapura, épp csak fölé. Kissé megváltozott a labdabirtoklási arany, kiegyenlítődött most a meccs.

22'

A Szeged 5-4-be játszott, Tombácz fenn, labdavesztés, szerencsére Horváth az üres kapu mellé gurít.

21'

A Szeged indítja útjára a labdát. Egy négypasszos akció végén tudott Bullás kapura fordulni 7 méterről Németh Krisztiánnak szüksége volt minden tudására a hárításhoz.

SZÜNET

20'

Szegedi lehetőségek. Labdajáratás, Dürgő passzol vissza az alapról Bullásnak, aki külső kapufára tüzel 8 méterről.

18'

GÓÓÓL! 4-1!

Egy háromszögezés után passzolták vissza a labdát Doroginak, aki 7 méterről tette le az alsóba a zsugát.

4-1

17'

Szegedi időkérés. Majd akció és labdavesztés.

16'

Tombácz kijött a kapujából, besegített, lövésre Dürgő elé került a labda: kapufa. Később ismételt a szegedi, az pedig fölé szállt.

16'

Egy megjáratott szegedi labda, szabálytalanság. Bullás állhat neki 15 méterről, kissé jobbról, de nem talál a lökete.

15'

Labdavesztések, védőfalban elhalt lövések. Legutóbb Dürgő tüzelt 10 méterről, alig néhány centivel fölé.

14'

Két sárga, a Szegednél Erhardt, a hazaiaknál Gyurcsányi.

13'

GÓÓÓL! 3-1!

Több elvesztett labda után tud ismét támadni a Haladás, gyors felpasszból rögtön Tombácz kapuja előtt egy keresztlabda, amit a kapufa vonalában álló Dorogi bepofoz.

3-1

11'

GÓÓÓL! 2-1!

A sokadik hazai akció érik újra góllá. Horváth - Harmos a labda útja mielőtt az 5 méteren leváló Németh Péter elé nem kerül a labda, aki nem hibáz.

2-1

10'

Egy kontrára rekontra. Dürgő visszaszerzi a labdát félpályánál, meglép egyedül, de a kapusba lövi a labdát 6 méterről, Németh K. jól zárt, visszapattan Dürgőhöz, de visszaér mindenki.

8'

A hazaiak nagyobb nyomást gyakorolnak, lövések mindkét oldalon durrannak, legutóbb Dorogi lőtt alig mellé.

6'

GÓÓÓL! 1-1!

Egy szépen végigvitt akció, melynek végén Doroginak könnyű dolga volt bepasszolni a kijátszott labdát közelről a szegedi kapuba.

1-1

5'

Hegyesi passza után Bullás vezette a kapusra a labdát, átemelte fölötte, a felső lécről csusszant ki. Majd Tombáczra vitte két Haladás-játékos a labdát, de nem bírtak túljárni az eszén.

4'

Hegyesi ziccerét Németh Krisztián semlegesíti, a másik oldalon az ellentámadásból Szimcsák lövését üti ki Tombi.

3'

Németh Péter lövése a másik oldalon, véd Tombácz.

3'

GÓÓÓL! 0-1!

Dürgő eddig is sokat járatta a labdát most gondolt egyet és eldurrantotta a bőrt 12 méterről, a labda utat talált a kapus keze és a kapufa között a hálóba.

0-1

1'

A hazaiak kezdték a találkozót, egy gyors előre passz után rögtön Tombácznak kellett védnie, a szegedi kapu nyomás alatt maradt, egy keresztpasszból Horváth lőtt csattanós kapufát, majd jöhetett a Szeged.

18.17:

Bemutatják a csapatokat, a hazaik zöld és sötétkék mezben, sötétkék nadrágban és zöld sportszárban, az UTC pedig tiszta feketében játszik majd. Egy-két perc csúszással indul a meccs.

18.10:

A csinos lányok akrobatikus tánca melegíti be a nézőket is, a játékosok ugyanis már végeztek a ráhangolással, az öltözőbe vonultak harci gúnyát ölteni. Az UTC nincs könnyű helyzetben több játékosát kell nélkülöznie. Sérülés miatt Tóth A., Bilic és Ondrejó maradt otthon, míg munkahelyi elfoglaltság miatt Béry, Berndt, Juhász és Pataki.

18:00:

Már közel 100 néző a lelátón, megérkeztek a pom-pom lányok is. A hazaiak már a kapura püfölnek, a szegednél egyelőre külön melegít még a mezőnyjátékos és a Tombácz kapus.

17.45:

Üdvözöljük olvasóinkat a Haladás - UTC derbiről. A ködös idő ellenére viszonylag zökkenőmentes volt a szegediek útja Szombathelyre, egy órányi szakaszon volt nagyobb köd, ott száz méteres látótávolsággal kellett megküzdenie a rutinos sofőrnek, Molnár Lajosnak. A csarnok egy csillaggal magasabb kategóriájú, mint a szegedi. A csapatok épp most kezdték a melegítést. Kezdés: 18.15!

A találkozó elé

Két hasonló erejű, hasonló képességű, és hasonló helyzetben lévő csapat csap össze a 10. fordulóban Szombathelyen. Az UTC a 7., a haladás a 8. helyről várja az összecsapás 10 illetve 9 ponttal. Már önmagában ez is garancia egy izgalmas csörtére, de ha hozzávesszük, hogy a két gárda hogyan szerepel idén, ez az érzet tovább erősödik. A házigazdák remekül kezdtek - a Győr elleni mérkőzésükön az 1. fordulóban, ahol már 4-1-re is vezettek, ám 5-4-re alulmaradtak a jól hajrázó topcsapattal szemben. A folytatásban a MAFC és a Veszprém is verte őket, majd a DEAC ellen, és Nagykátán is sikerült javítaniuk. A Berettyóval nem bírtak otthon, majd meglepőnek tűnő vereség következett a Rákosmentitől, amit egy Rubeola elleni győztes meccs követett. Legutóbb viszont kikaptak Dunakeszin, így 9 ponttal és 44-55-ös gólaránnyal a 8. helyen tanyáznak. Az UTC sem brillírozik idén: a Brinszky-gárda döbbenetes vereséggel kezdett Debrecenben, majd a papírforma szerint verte a Nagykátát és kikapott a Berettyótól. A Rákosmentit itthon nagy csatában sikerült két vállra fektetni, ezt a Rubeolától elszenvedett sima idegenbeli fiaskó követte. Szijjártó Péterékkel hatalmas csatát vívott itthon az egység, majd bravúr következett a MAFC otthonában, azóta viszont két vereség - egy az Aramistól, egy a Győrtől - a mérleg, igaz, a Rába ellen kiválóan játszott a csapat, s e forma átmentésével a budaörsieken sikerült revánsot venni a kupában. Hegyesi Zsolték 10 pontjukkal, 31-48-as gólarányukkal a 7. helyen állnak mindezek után. Mindezeken túl a két csapat egymás elleni teljesítménye is azt sugallja, bármi megtörténhet. A 2011-2012-es szezon óta mindkét fél képes volt már biztosan hozni a hazai meccseit, ahogy arra is, hogy a másik otthonában győzni tudjon. Legutóbb a tavalyi felsőházi rájátszásban mérkőztek meg a csapatok, akkor itthon 2-2 lett a vége, idegenben, a kvázi tét nélküli utolsó fordulóban pedig Szombathelyen diadalmaskodott az UTC 2-0-ra - érdekesség, hogy az újszegedieknek eddigi két idegenbeli győzelmük során elegendő volt két góllal terhelniük a Haladás kapuját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.