Bulvár

Füstben és sötétben gyakoroltak a maroslelei önkéntesek

Füstben és sötétben gyakoroltak a maroslelei önkéntesek

2013. november 18., hétfő
Füstben és sötétben gyakoroltak a maroslelei önkéntesek

A hétvégén került végrehajtásra a Maroslelei Polgárőr és Tűzoltó Egyesület második félévi oktatása. A Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tantermében Balogh Róbert őrnagy, parancsnok az elméleti felkészítés során beszélt a téli időszakban végrehajtandó beavatkozások személyi, anyagi, technikai feltételeiről, sor került a munkavédelmi oktatásra, és a légzésvédelemmel kapcsolatos tudnivalók ismertetésére.

Az oktatás gyakorlati részére a Makovecz-téri, egykori "védett vezetési pont" pincehelyiségeiben került sor. Korlátozott látási viszonyok között, sötétben és füstben való tájékozódás gyakorlása volt a feladat, a füsttel telített, labirintusszerű helyen, légzőkészülék használata mellett. Párban, együtt mozogva kellett a feladatokat végrehajtani az önkénteseknek, a helyiség berendezését felidézni és a felderítés után az elrejtett tárgyakat megkeresni. A gyakorlat elérte célját, a résztvevők testközelből megtapasztalhatták, hogy együtt maradva, egymást segítve sokkal hatékonyabban, biztonságosabban képesek nehéz feladatokat is megoldani, akár kedvezőtlen körülmények között is.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.