Közélet

Felújítások miatt forgalomkorlátozások Szegeden és Apátfalván

Felújítások miatt forgalomkorlátozások Szegeden és Apátfalván

2013. november 4., hétfő
Felújítások miatt forgalomkorlátozások Szegeden és Apátfalván

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az új, országos szinten 33 milliárd forint összértékű útfelújítási munkálatainak keretében felújítja a szegedi Kossuth Lajos sugárút több mint 1 kilométeres szakaszát, illetve a 43-as főút két szakaszát is, amelyek főképp Apátfalva belterületét érintik. A munkálatokat a kivitelezők mindkét út esetében 2013. november 5-től, több ütemben végzik el. A beruházások a megfelelő időjárási körülmények között folyamatosak lesznek, hogy minél hamarabb befejeződjenek az útrekonstrukciók.

Az 5-ös számú főút szegedi, Kossuth Lajos sugárúti szakaszán november 5-től kezdődően külső vállalkozók bevonásával felújítási munkákat végeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A kivitelezés során a sugárút felújításban érintett egy kilométeres szakaszának teljes felülete megújul a jelzőlámpás körforgalom és a Nagykörút között. A burkolatot 14 centiméter vastagságban felmarják a szakemberek, majd a közmű szerelvények szintbeemelése után megépítik a 8 centiméter vastag kötő és a 6 centiméter vastag kopó aszfalt burkolatot. Ezen kívül elvégzik a meglévő kiemelt és süllyesztett szegélyek cseréjét is. A munkák a tervek szerint 2013. november 5-től, reggel 7 és este 18 óra között zajlanak majd folyamatosan, a megfelelő időjárási körülmények között. A kivitelezési munkák két-két forgalmi sáv lezárását jelenti (ezen a szakaszon a főút két sáv plusz leálló sáv keresztmetszetű). A forgalom egy-egy forgalmi sávon zavartalanul tud majd haladni, azonban így is torlódásokra kell felkészülni az erre közlekedőknek. A jelzőlámpás körforgalom és a Nagykörút jelzőlámpáinak működése a tervek szerint zavartalan lesz. A Damjanich utca és a Szent Gellért utcai jelzőlámpákat viszont kikapcsolják a munkálatok idejére. A keresztező utcák ezen időszak alatt lezárásra kerülnek. A közútkezelő arra kéri az erre közlekedőket, hogy a kikapcsolt jelzőlámpás csomópontokban segítsék a sugárutat keresztező gyalogosok és a járművek közlekedését! A 43-as főút Apátfalva belterületén 1,5 kilométer hosszon újul meg, illetve egy további 1 kilométeres szakaszon is megújul a főút burkolata a 47-es és a 48-as kilométer szelvények között. A kivitelezési munkálatok itt is 2013. november 5-től indulnak majd. Mindkét útszakaszt teljes szélességben felújítják a szakemberek, az útfelület 10 százalékán pályaszerkezet cserét is el kell végezni. A burkolat 5 centiméter vastagságú marása után építik meg a 8 centiméter vastag kötő és a 6 centiméter vastag kopó aszfalt réteget. A felújítási munkák a szegedi beruházáshoz hasonlóan reggel 7 és este 18 óra között zajlanak majd. A 43-as főút esetében a kivitelezési munkák először a 47-48-as kilométer szelvények közötti szakaszon indulnak el, ahol a kivitelező egy 400 méteres sávot fog lezárni. A forgalmat jelzőlámpa irányítja majd. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy aki teheti, a kivitelezés időtartama alatt kerülje el a fentebb jelzett szakaszokat, ezen kívül a lakosság megértését és türelmét is kéri a munkák idejére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.