Kultúra

Erdélyi impressziókkal tárta ki kapuit a szegedi Polgári Szalon + FOTÓK

Erdélyi impressziókkal tárta ki kapuit a szegedi Polgári Szalon + FOTÓK

2013. november 9., szombat
Erdélyi impressziókkal tárta ki kapuit a szegedi Polgári Szalon + FOTÓK
DSC07618

Balló Andrea és Simon Miklós festőművészek erdélyi művésztelepeken alkotott képeiből nyílt tárlat a megújult Polgári Szalonban.

Nem a látványt ábrázolja

Balló Andrea

, hanem a benne leszűrődő élményeket és érzelmeket. Az erdélyi gyökerekkel rendelkező festőművész elmondta, több művésztelepen is alkotott Erdélyben, például a Mezőségben és Szentegyházán. „Erdélyben nyitottabbak az emberek, őszintébbek és közelebb élnek a természethez, ami rányomja a bélyegét gondolkodásmódjukra. Szeretek ott lenni” – fogalmazott. Igaz tősgyökeres szegedi, de nagyon szereti az erdélyi hegyvidéket és az ott élő embereket

Simon Miklós

. A festőművész a kinti művésztelepeken festett munkáiból hozott egy válogatást a Victor Hugo utcai Polgári Szalonba. „Ne tagadjuk, mindannyian tájképek volnánk, tájélmény, a világ pillanatnyi benyomása a folyton elomló impressziók sodrában. Véletlen egybeesés a változékony kép e remek játékában. Fölsejlő ihlet, fölvillanó bizonyosság, szívsajdító ecsetvonás, megdermedt tényszerűség fények és tónusok örök kaleidoszkópjában. Olykor tiszai csönd, balatoni káprázat, rónasági csoda, erdélyi impresszió” – fogalmazott

Marton Árpád

író a kiállítás megnyitóján. Hozzátette, a képben az egyszeri, örök rend ragyog föl. Megújult a Polgári Szalon, és a felújítás ez adta az apropóját a kiállításnak.

Rózsavölgyi József

Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő a megnyitón elmondta, úgy döntöttek, azok közül hívnak művészeket, akiknek az elmúlt években sikeres tárlatuk volt. A megújult környezetben először Balló Andrea és Simon Miklós új munkáit láthatja a közönség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.