Közélet

Elég volt! – 50 ezres jutalom egy firkálóért

Elég volt! – 50 ezres jutalom egy firkálóért

2013. november 13., szerda
Elég volt! – 50 ezres jutalom egy firkálóért
graffiti04_gs

Egy műemlék uniós forrásból felújított helyiségét firkálták össze a Stefánián, a bérlőnél betelt a pohár: 50 ezer forint jutalmat ad a nyomravezetőnek.

Egyre több ingatlantulajdonosnak okoznak komoly bosszúságot, anyagi problémát azok a falfirkálók, akik a graffitinek a legalacsonyabb színvonalú válfaját űzik: összefirkálják az üzletek, iskolák, lakások falait, kirakatait, ajtóit. A graffitis közösségben ezt tagelésnek hívják, ami lényegében egy aláírás, amit egy elkészült mű alá szokott írni a graffitis. Arról már a közösségen belül is megoszlanak a vélemények, hogy önmagában csak a tagek felfirkálása a város épületeire, ajtókra, járművekre minek számít, utcai művészet-e, vagy silány rongálás, a graffitis közösség lejáratása.

Beszámoltunk róla

, hogy októberben a Karolina iskola udvari bejáratára festette fel a firkánál valamivel igényesebben „Pilot” a saját nevét, a gimnázium akkor rendőrségi feljelentést tett, a kaput azóta már lefestették zöldre. Most egy a Stefánia és az Arany János utca sarkán épp felújítás alatt álló műemléki épület egyik helyiségének bérlőjénél telt be a pohár. A Stefánia Klinika ügyvezetője, Juhászné Bartha Zsuzsanna kereste fel portálunkat az ügyben. A vállalkozás már régóta működtet az ingatlanban egészségközpontot, most pályázati pénzből teljesen megújul a helyiség, s amint azt az ügyvezető elmondta, igen szigorú feltételek mellett, hiszen az épület műemléki védettség alatt áll. „Évek óta probléma, hogy összefirkálják a falakat, ablaküveget, ajtót súlyos összegeket költöttünk már el a helyreállításra. A mostani eset azért is bosszantó különösen, mert épp a műemléki és uniós elvárásoknak megfelelően végezik a szakemberek a felújítási munkálatokat, lassan a befejezéshez közeledünk. Az üvegekre fújt feliratot talán könnyebb lesz letakarítani, de alatta egy speciálisan kezelt faszerkezetű falrészt is összefirkáltak, amire már súlyosabb összegeket kell elköltenünk” – mondta a bérlő. Ezért most úgy döntöttek, hogy felajánlanak 50 ezer forintot annak, aki információval rendelkezik az elkövető személyéről, ezért a cégvezető megadta a telefonszámát és e-mail címét is. Aki tehát tud érdemi információt a firkálóról, jelentkezzen a 06-30-53-70-350-es telefonszámon vagy e-mailben, az aresz@t-online.hu címen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.