Közélet

Böllérkedtek a szegedi tűzoltók

Böllérkedtek a szegedi tűzoltók

2013. november 11., hétfő
Böllérkedtek a szegedi tűzoltók
tuzolto

Balástyán 13. alkalommal rendezték meg szombaton a Böllérfesztivált, amelyen a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság böllércsapattal indult, míg a Balástyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület látványos bemutatón bizonyította felkészültségét a fesztivál közönsége előtt.

A Böllérfesztivál résztvevői sorában a szegedi hivatásos tűzoltók csapata egy több mint száz kilós sertést dolgozott fel. Az öttagú csapat tagjai hurkát és kolbászt is készítettek a sertésből, míg a színhúshús részekből sült hús készült. Mindezeket a tűzoltók családtagjaikkal, barátaikkal és ismerőseikkel fogyasztották el. A sok látogatót vonzó rendezvényen a Balástyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület gépjárműfecskendővel és hatfős rajjal bemutatót hajtott végre, amely során egy égő gépkocsit oltottak el, és roncsvágóval a műszaki mentés mozzanatait is bemutatták a látogatóknak. A tűztálcában meggyújtott zsírba vizet öntöttek, így az abból kicsapó hatalmas lángcsóva jól bizonyította: a konyhában lángra kapott zsiradékot tilos vízzel oltani. A nézők figyelmét a bemutató során felhívták arra, hogy az így keletkezett tüzet az edény lefedésével kell eloltani.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.