Közélet

Az EU-ban Magyarországon nőtt leginkább az építőipari termelés

Az EU-ban Magyarországon nőtt leginkább az építőipari termelés

2013. november 19., kedd
Az EU-ban Magyarországon nőtt leginkább az építőipari termelés

Az euróövezetben és az Európai Unióban szezonálisan kiigazítva egyaránt 1,3 százalékkal csökkent az építőipari termelés szeptemberben az előző hónaphoz képest, miközben Magyarországon növekedést jegyeztek fel - közölte kedden az Eurostat a nem végleges adatok alapján.

Az EU statisztikai hivatalának adatai szerint tavaly szeptemberhez viszonyítva az euróövezetben 0,2 százalékkal csökkent, az EU-ban 0,2 százalékkal nőtt az építőipari termelés, Magyarországon jegyezték fel a legnagyobb, 9,3 százalékos növekedést. Magyarországon az építőipari termelés szeptemberben 0,8 százalékkal bővült augusztushoz viszonyítva. Az adatot szolgáltató 28 tagállam közül kilencben csökkent, hatban nőtt a szeptemberi építőipari termelés havi szinten, a legnagyobb mértékű növekedést Szlovéniában jegyezték fel, 6,2 százalékosat. Éves összehasonlításban kilenc országban csökkent, ötben nőtt, Szlovákiában pedig stagnált az építőipari termelés éves összehasonlításban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.