Közélet

A Szegedi Piaristák nyerték a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt + FOTÓK

A Szegedi Piaristák nyerték a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt + FOTÓK

2013. november 29., péntek
A Szegedi Piaristák nyerték a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt + FOTÓK
tanulmanyiverseny_dijatado15_gs

A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium „Szegedi Piaristák” csapata végezett első helyen a Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Versenyen. Az iskola 200 ezer forintos támogatást nyert.

Magyarország, Vajdaság és Temesvár 16 középiskolája 22 csapata versengett a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Versenyen. Balassagyarmatról, Békésről, Bonyhádról, Debrecenből, Kecskemétről, Makóról, Mezőberényből, Monorról, Szegedről, Szolnokról, Temesvárról, Zentáról érkeztek versenyzők. A november 29-i vetélkedő összekapcsolódik a Szegedi Tudós Akadémia bemutatkozó, november 30-ig tartó programjaival. Az SZTE idei Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Verseny győztese minden csapat, amely megjelent a megmérettetésen – fogalmazott

Dux László

professzor, a zsűri elnöke a díjátadón, melyen az alábbi végeredményt hirdették ki: I. A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium „Szegedi Piaristák” csapata, tagjai:

Kisalbert Ákos, Fülöp Imre, Kovács Dániel, Selmeci Bence.

Felkészítő tanár:

Károlyi Attila

. II. A debreceni Tóth Árpád Gimnázium „Debreceni Kvartett” nevű formációja, melynek tagjai:

Árva Hédi, Czuczi Tamás, Hotzi Judit, Alexejenkó Levente

. Felkészítőjük:

Gőz József.

III. A szolnoki SZOLMÜSZ Pálfy Vízügyi Szakintézmény „Szolnoki Inhibitorok” elnevezésű gárdája, a tagok:

Csáki Réka, Király József, Barta Dániel, Récsányi Előd

. A tanár segítő:

Lipákné Drávucz Katalin.

A kreatív feladat megoldásáért járó különdíj is a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium csapatáé a videofilmért, amelynek címe: Camridge-től Szegedig, avagy az aszkorbinsav története. Az alkotás hamarosan elérhető lesz az SZTE honlapján, illetve levetíti a Városi Televízió Szeged Kvantum című tudománynépszerűsítő műsorában. Az első helyezett díja 200 ezer forintos támogatás, de a többi dobogós is pénzjutalommal, ajándékokkal gazdagodott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.